ΑΡΤΑ: ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΙΑΜΑΤΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΙΑΜΑΤΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ

Ο Σύνδεσμος Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας διοργανώνει εκδήλωση δημόσιας διαβούλευσης αναφορικά με το έργο Alternative Tourism – ALΤTOUR, την Τετάρτη 11 Μαΐου και ώρα 18:00, στο Συνεδριακό Κέντρο Περιφέρειας Ηπείρου.

Το έργο  Alternative Tourism – ALΤTOUR υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας Ελλάδα-Αλβανία 2014-2020 (Interreg IPA II CBC Greece-Albania 2014-2020) και αφορά στους ιαματικούς πόρους Αμαράντου Κόνιτσας, Αμμουδάρας -Άργους Ορεστικού, Άρτας, Αμυνταίου -Ξινού Νερού, Γρεβενών, Ζακύνθου και Πρεβέζης.

Σκοπός του έργου είναι η αφενός η ενίσχυση του ιαματικού τουρισμού στη διασυνοριακή περιοχή Ελλάδας – Αλβανίας, μέσω της ανάπτυξης και ανάδειξης των ιαματικών πηγών, στη βάση σχεδιασμού, συγκριτικής ανάλυσης, δημιουργίας τοπικής ταυτότητας και δεξιοτήτων και αφετέρου η ενσωμάτωσή των ιαματικών πόρων στο ευρύτερο πλαίσιο των υφιστάμενων συγκριτικών πλεονεκτημάτων των περιοχών όπου αυτοί βρίσκονται ώστε αυτοί να ενταχθούν στα πακέτα εκδρομικών διαδρομών. 

Η εκδήλωση διαβούλευσης απευθύνεται στους φορείς των περιοχών που συμμετέχουν στο έργο, στους επαγγελματίες του τουρισμού, των συναφών κλάδων και στα ενδιαφερόμενα μέρη εν γένει αλλά και στο γενικό κοινό καθώς σκοπός της είναι, καταρχάς,  η προώθηση και ευρεία δημοσιοποίηση του έργου και της ωφέλειας που προκύπτει από την ολοκλήρωσή του, η εκδήλωση επενδυτικού ενδιαφέροντος αλλά και η υποβολή προτάσεων, απόψεων και ιδεών που μπορούν να ενισχύσουν περαιτέρω τη δυναμική του έργου και το αναμενόμενο όφελος για τον τοπικό πληθυσμό και την οικονομία του.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν με εισηγήσεις τους οι: Μάρκος Δανάς – Γενικός Γραμματέας Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας, Μέλος Επιτροπής Προστασίας Ιαματικών Φυσικών Πόρων Υπ. Τουρισμού, Νικόλαος Γεωργάκος – Δήμαρχος Πρέβεζας, Νικόλαος Β. Εξάρχου  - Δήμαρχος  Κόνιτσας, Κων/νος Βερβερίδης, Δρ. Φιλοσοφίας – Ειδικός Διαχείρισης & Πολιτικής Φυσικών πόρων - Σύμβουλος Ανάπτυξης «Ειδήμων», Ρόζα Εδιάρογλου – Επικοινωνιολόγος, CEO Butterfly Communication και Εκπρόσωπος της Περιφέρειας Ηπείρου.                                                                                             

Μέσα από τη διαδικασία διαβούλευσης επιδιώκεται η ανταλλαγή απόψεων και η αλληλεπίδραση μεταξύ των συμμετεχόντων στην κατεύθυνση της διαμόρφωσης ενός κοινού οράματος και στρατηγικής. Επιπλέον, επιδιώκεται η έγκαιρη ανάδειξη κρίσιμων ζητημάτων τα οποία εμφανίζοντα