ΑΡΤΑ- ΗΠΕΙΡΟΣ: ΑΓΡΙΕΥΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΜΕ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΑΙ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ 112 – ΠΟΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΕΛΙΞΗ;

Οι κάτοικοι της Ηπείρου δέχτηκαν στα κινητά τους το χαρακτηριστικό  προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ήρθε εν όψει της επιδείνωσης του καιρού.

Ήταν το εξής:

«Προειδοποιητικό μήνυμα για το επόμενο 24ωρο για πιθανά επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (καταιγίδες, ραγδαίες βροχοπτώσεις ,κεραυνοί) στην περιοχή σας. Αποφύγετε άσκοπες μετακινήσεις κατά τη διάρκεια των έντονων φαινομένων και ακολουθείστε τις οδηγίες των Αρχών. Οδηγίες αυτοπροστασίας: Οδηγίες αυτοπροστασίας: https://www.civilprotection.gr/el/entona-kairika-fainomena».

Πιο αναλυτικά, ο καιρός στην Ήπειρο και την Άρτα θα παρουσιάσει επιδείνωση, με διάσπαρτες βροχές, οι οποίες γρήγορα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν αλλά ο καιρός θα παραμείνει άστατος έως το τέλος της μέρας με μπόρες και καταιγίδες, οι οποίες θα ξεκινούν και θα σταματούν ανά τακτές χρονικές περιόδους. Η θερμοκρασία δε θα πέσει απόψε στην Άρτα κάτω από τους 18°C-19°C και στα πολύ ορεινά τμήματα του νομού από τους 13°C.

Η υγρασία θα κυμαίνεται μεταξύ του 95% και του 70% σε όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Με εναλλαγές ηλιοφάνειας με κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις θα ξημερώσει η Τετάρτη στην Ήπειρο, ενώ νωρίς το πρωί θα παρατηρηθούν τοπικές ομίχλες. Στη συνέχεια της μέρας τα σύννεφα θα πρέπει βαθμιαία να αυξηθούν. Από αργά το απόγευμα έως το τέλος της ημέρας ενδέχεται τοπικές βροχές ή μπόρες να απασχολήσουν τμήματα της περιφέρειας και κυρίως όσα βρίσκονται κοντά στο Ιόνιο και τον Αμβρακικό. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, φτάνοντας το μεσημέρι τους 26°C στα πεδινά και παραθαλάσσια, τους 23°C στα ημιορεινά και τους 21°C στα ορεινά.