ΑΡΤΑ-ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗΣ- Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ. Γ.ΠΑΝΕΤΑ

Παραιτήθηκε η Καλλιτεχνική Επιτροπή της Δημοτικής Πινακοθήκης Γιάννης Μόραλης λόγω διαφωνιών με τον δήμο, σύμφωνα με πληροφορίες, όσον αφορά τη διαφορετική προσέγγιση και τη διαχείριση των καλλιτεχνικών θεμάτων από την πλευρά του δήμου Αρταίων.

Η Επιτροπή αποτελείτο από τους εξής:

Απόστολο Τσιρογιάννη, Εικαστικό με ειδικότητα στη ζωγραφική και μαθητή του μεγάλου ζωγράφου Γιάννη Μόραλη, ο οποίος και θα προεδρεύει της Επιτροπής.

Ευάγγελο Μπόμπορη, Εικαστικό με ειδικότητα στη ζωγραφική και την αγιογραφία.

Αλέξανδρο Τσιούρη, Εικαστικό με ειδικότητα στη ζωγραφική.

Δημήτριο Τσιρογιάννη, Εικαστικό με ειδικότητα στη γλυπτική.

Δημήτριο Βάσσο, Τέως Δ/ντη της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας και ερασιτέχνη Εικαστικό.

Σχετικά με αυτή την παραίτηση ο Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας – Παιδείας – Αθλητισμού – Πολιτισμού (ΚΚΜΠΑΠ), Γιώργος Πανέτας, προέβη στην εξής δήλωση:

«Η διαχείριση των δημοσίων πραγμάτων, κρίνεται εξ ορισμού, από το αποτέλεσμα και από τις πράξεις. Και το αποτέλεσμα της διαχείρισης της Δημοτικής Πινακοθήκης τα τελευταία χρόνια είναι πέρα για πέρα επιτυχημένο. Σ’ αυτό συγκλίνουν, η απόλυτα επιτυχημένη έκθεση για τον Γιάννη Μόραλη, που αν και άλλες Δημοτικές Αρχές, είχαν επιχειρήσει στο παρελθόν να κάνουν απέτυχαν στη διοργάνωση ενός τέτοιου υψηλού επιπέδου πολιτιστικού γεγονότος, η συνολική αύξηση της επισκεψιμότητας της Πινακοθήκης, οι επόμενες εκθέσεις αντίστοιχου βεληνεκούς που ήδη δρομολογούνται για την Έκθεση, η αναγνώρισή της εντός και εκτός Άρτας. Ως Νομικό Πρόσωπο, σεβόμαστε τις υπερβάλλουσες ευαισθησίες που εκδηλώνουν τα μέλη που παραιτήθηκαν- συμβατές σε μεγάλο βαθμό με την καλλιτεχνική ιδιοσυγκρασία- τους ευχαριστούμε- και τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία από εδώ και στο εξής».