ΑΡΤΙΝΟΙ ΣΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ!

Από την Άρτα είναι ο νέος αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, κ. Σκούμας, και μία σειρά αξιωματούχων, σε νευραλγικά πόστα.

Πέρα από τον αρχηγό, κ.Κώστα Σκούμα, Ηπειρώτης είναι και ο υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Γιώργος Γιάννινας, που κατάγεται από τις Πηγές της Άρτας.

Αλλά και ο δεύτερος από τους τέσσερις αντιστρατήγους, Γενικός Επιθεωρητής Βορείου Ελλάδος Γιώργος Δούβαλης είναι από την Ήπειρο.

Υποστράτηγοι σε νευραλγικά πόστα είναι ο Χρήστος Κονδύλης από την Πρέβεζα, ο Πρεβεζάνος Δημήτρης Μάλλιος και ο Ηλίας Κοσσυβάκης από την Άρτα στο τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων.

Ακόμα στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη υπηρετούν και οι: Λευτέρης Οικονόμου Υφυπουργός, ο Κωνσταντίνος Τσουβάλας Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης και ο Νίκος Γερασιμίδης στην Διεύθυνση του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

 

Το βιογραφικό του κ. Σκούμα

Ο κ. Σκούμας γεννήθηκε το 1962 στο Τετράκωμο του Νομού Άρτας,

Αποφοίτησε από το Λύκειο Φοίνικα Θεσσαλονίκης, το έτος 1981.

Κατά τα έτη 1980-81 φοίτησε στην Ανωτέρα Σχολή Δοκίμων Αξιωματικών Ε.Ν. Πλοιάρχων Νέας Μηχανιώνας.

Το έτος 1982, κατατάχθηκε στο Σώμα της πρώην Χωροφυλακής και αποφοίτησε από τη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, το έτος 1990.

Παρακολούθησε το Τμήμα Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Επιτελών Στελεχών της Αστυνομικής Ακαδημίας, το έτος 2002.

Συμμετείχε με επιτυχία σε σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων και παρακολούθησε διάφορα συνέδρια, ημερίδες και διαλέξεις σε εξειδικευμένα θέματα Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Υπηρέτησε ως Αξιωματικός σε διάφορες μάχιμες Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου.

Από τον Απρίλιο του 2014, με την προαγωγή του στο βαθμό του Ταξιάρχου τοποθετήθηκε ως Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας, μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2016.

Τον Φεβρουάριο του 2016, τοποθετήθηκε ως Γενικός Διευθυντής της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου ενώ τον Ιανουάριο του 2017, προήχθη στον βαθμό του Υποστρατήγου, παραμένοντας στην ίδια θέση.

Την 23/07/2019 προήχθη στο βαθμό του Αντιστρατήγου και τοποθετήθηκε ως Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος.

Είναι έγγαμος και πατέρας δύο τέκνων.