ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ ΤΩΝ ΑΛΙΕΥΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ “ΑΛΙΑΜΒΡΑ”

Συνεχίζεται η στοχευμένη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού απέναντι στα υψηλής διατροφικής αξίας αλιεύματα του Αμβρακικού Κόλπου από το Επιμελητήριο Άρτας.

Μετά τις δυο ημερίδες προς μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας, διοργανώνεται η πρώτη ημερίδα που απευθύνεται σε φοιτητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Οι φοιτητές θα ενημερωθούν τόσο για τα τοπικά αλιευτικά προϊόντα όσο για το φυσικό περιβάλλον και το οικοσύστημα της περιοχής, αλλά και για την ιστορία του Αμβρακικού κόλπου. Θα έχουν επίσης την ευκαιρία να γευτούν τα τοπικά προϊόντα, καθώς μετά την ολοκλήρωση των ομιλιών, θα υπάρχει catering όπου θα παρασκευαστούν δοκιμαστικές μερίδες από τα αλιεύματα του Αμβρακικού κόλπου, οι οποίες θα διανεμηθούν δωρεάν στους συμμετέχοντες φοιτητές. Η ημερίδα είναι ενταγμένη στο πλαίσιο υλοποίησης του Έργου «αλιΑμβρα- Αξιοποίηση Νέων Τεχνολογιών Για Την Οργάνωση Της Αγοράς Και Την Ανάδειξη Των Προϊόντων Αλιείας Και Υδατοκαλλιέργειας Προέλευσης Αμβρακικού- Άρτας», που χρηματοδοτείται από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με φορέα υλοποίησής το Επιμελητήριο Άρτας.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 31 Μαΐου στο Αμφιθέατρο του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνίων, στην Πανεπιστημιούπολη Άρτας (ώρα διεξαγωγής: 12:00 – 14:00).

Αντικείμενο του έργου είναι η στοχευμένη προώθηση υψηλής ποιότητας αλιευμάτων της περιοχής του Αμβρακικού κόλπου και της ευρύτερης περιοχής της Άρτας, σε αγορές της Ελλάδας, αξιοποιώντας προηγμένες τεχνολογίες.