ΗΠΕΙΡΟΣ: ΤΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ

Τα αποτελέσματα των εκλογών ήδη έχουν καταχωρηθεί και διαβάζουμε παρακάτω τα αποτελέσματα.

Η Νέα Δημοκρατία ήρθε πρώτη με χαρακτηριστική άνεση σε ολόκληρη την Ήπειρο, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ έριξε πάρα πολύ τα προηγούμενα καλά ποσοστά του στον νομό.

Στη Θεσπρωτία καταγράφεται η μεγαλύτερη διαφορά των δύο κομμάτων με είκοσι ποσοστιαίες μονάδες, ενώ η μικρότερη, με πέντε περίπου μονάδες, καταγράφεται στην Άρτα.

 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Στο Νομό Άρτας η Νέα Δημοκρατία υποχώρησε κατά δύο μονάδες σε σύγκριση με το 2019, όμως ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε οκτώ μονάδες. Το ΠΑΣΟΚ αύξησε οριακά τη δύναμή του κατά δύο μονάδες περίπου. Η Νέα Δημοκρατία με πέντε μονάδες διαφορά πήρε την πρωτιά στο Νομό.

Στο Νομό Ιωαννίνων η Νέα Δημοκρατία από το 37,4 που είχε φτάσει το 2019, τώρα έφτασε στο 37,9%. Η διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ φτάνει στις 13 ποσοστιαίες μονάδες καθώς το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα από το 36,3% κατρακύλησε στο 24,3. Το ΠΑΣΟΚ αύξησε την δύναμή του κατά 5 μονάδες.

Στο Νομό Πρέβεζας η διαφορά φτάνει στις 19 ποσοστιαίες μονάδες. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε δώδεκα μονάδες και το ΠΑΣΟΚ αύξησε τα ποσοστά του κατά 7 μονάδες.

Στη Θεσπρωτία η Νέα Δημοκρατία επικράτησε με είκοσι ολόκληρες ποσοστιαίες μονάδες, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε εννέα ολόκληρες μονάδες.

Ετικέτες ήπειρος εκλογές