ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΆΡΤΑΣ: ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ "ΑΝΑΤΟΛΗ ΜΕΓΑΛΟΣΤΡΑΤΑ"

Την Παρασκευή στις 17 του Ιούνη (17-6-2022), το Μουσικό Σχολείο Άρτας συμμετείχε στη συναυλία με τίτλο «Ανατολή Μεγαλοστράτα (αφιέρωμα)» που διοργάνωσε το Μουσικό Σχολείο Ιωαννίνων «Νικόλαος Δούμπας» και φιλοξενήθηκε το Μουσικό Σχολείο Ηγουμενίτσας, στο Υπαίθριο Θέατρο ΕΗΜ – Φρόντζου στα Ιωάννινα. Το σύνολο του σχολείου μας «Μικρά Ασία», άνοιξε τη συναυλία και παρουσίασε για πρώτη φορά μέρος του μουσικού έργου «Μικρά Ασία» των Απόστολου Καλδάρα και Πυθαγόρα, που εκδόθηκε σε δίσκο το 1972 με τις φωνές των Γιώργου Νταλάρα και Χαρούλας Αλεξίου. Το συγκεκριμένο σύνολο δημιουργήθηκε με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική καταστροφή και σχεδιάζει μέσα στην επόμενη σχολική χρονιά να παρουσιάσει ολόκληρο το εμβληματικό έργο – δίσκο. Στο δεύτερο μέρος της συναυλίας το Μουσικό Σχολείο Ιωαννίνων «Νικόλαος Δούμπας» παρουσίασε μια σειρά από παραδοσιακά τραγούδια από την περιοχή της Μικράς Ασίας. Στο τέλος τα παιδιά από τα τρία Μουσικά Σχολεία της Ηπείρου ανέβηκαν στη σκηνή και ερμήνευσαν το τραγούδι «Στο ‘πα και στο ξαναλέω» μέσα σε ένα πολύ συγκινητικό κλίμα στο κατάμεστο θέατρο.

Ευχαριστούμε πολύ το Μουσικό Σχολείο Ιωαννίνων «Νικόλαος Δούμπας»  για την πρόσκληση, τους συναδέλφους Νεκτάριο Παπαγεωργίου, Βασίλη Παπαγεωργίου και Γωγώ Καρβούνη για τη φιλοξενία και τη συνεργασία και τους μαθητές και τις μαθήτριες των σχολείων μας για την πολύ όμορφη εμπειρία που μας χάρισαν. Επίσης ευχαριστούμε τον κ Δημήτρη Υφαντή για τη παρουσία και τη συμμετοχή του και τον Δήμο Αρταίων για την προσφορά της μετακίνησης του συνόλου.

Η σύμπραξη και η συνάντηση των μουσικών σχολείων, μάς δείχνει κάθε φορά ότι τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που έχουν τα συγκεκριμένα σχολεία  μπορούν να λειτουργήσουν ως μια καλή βάση για τη δημιουργία ενός δικτύου μεταξύ των αντίστοιχων σχολικών κοινοτήτων και αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την καλύτερη διάχυση του έργου τους στις κατά τόπους κοινωνίες.   Αναδεικνύει επίσης ότι τα παιδιά μας μέσα από την επαφή τους με τη μουσική και ιδιαίτερα μέσα στα μουσικά σύνολα, μαθαίνουν να συνεργάζονται και να συμπράττουν, καλλιεργώντας πολύ σημαντικές κοινωνικές δεξιότητες. Όσον αφορά στα μουσικά σχολεία της περιφέρειάς μας, το πεδίο συνεργασίας είναι ευρύ και τα αποτελέσματα που μπορεί να επιφέρει ιδιαίτερα σημαντικά. Ανανεώνουμε λοιπόν το ραντεβού μας για νέες συνεργασίες και συμπράξεις  στο άμεσο μέλλον.

 

Οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί

Παναγιώτης Γιαννούτσος

Δημήτρης Καμπόλης