ΠΡΕΒΕΖΑ: ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΩΝ ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΟΠΤΙΚΩΝ ΙΝΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΝΔΕΕΙ ΕΛΛΑΔΑ - ΙΤΑΛΙΑ

Συνεχίζεται το έργο της κατασκευής του υποθαλάσσιου δικτύου οπτικών ινών (Ionian) στο Ιόνιο (Πρέβεζα) που υλοποιεί η εταιρεία Islalink.

Το καλώδιο 320 χλμ., που θα διαθέτει και επίγεια όδευση, θα συνδέσει την Πρέβεζα με το Κροτόνε της Καλαβρίας στην Ιταλία. Ουσιαστικά θα επιτρέψει τη σύνδεση του Μιλάνου και της Ρώμης με την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Το συγκεκριμένο καλώδιο δημιουργεί μια εναλλακτική –έναντι των υφιστάμενων– όδευση και αναμένεται να εξυπηρετήσει την αυξημένη ζήτηση για χωρητικότητα που υφίσταται ανάμεσα στη Δυτική Ευρώπη και την Ελλάδα.

Μέσω του συγκεκριμένου υποθαλάσσιου καλωδίου Ελλάδα και Ιταλία θα αποκτήσουν νέα σύνδεση υψηλής ταχύτητας στο Διαδίκτυο.

Στον Μύτικα Πρέβεζας έγινε η προσαιγιάλωση του υποβρυχίου καλωδίου Ionian παρουσία στελεχών της ισπανικής - κατασκευάστριας εταιρείας, που ανήκει στον καναδικό όμιλο Fiera Infrastructure. Εκεί μεταξύ άλλων βρέθηκε και ο Δήμαρχος Πρέβεζας, Νίκος Γεωργάκος.

Το σύστημα θα προσφέρει μια υψηλής χωρητικότητας, αξιόπιστη, διεθνής διαδρομή ινών που συνδέει την Αθήνα με το Μιλάνο. Αυτή η νέα συνδεσιμότητα θα υποστηρίξει την ανάπτυξη των υπερ-ευρυζωνικών υπηρεσιών στην Ελλάδα και την ανάπτυξη της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης ως περιφερειακών κόμβων για υπηρεσίες cloud, περιεχομένου και τηλεπικοινωνιών. Το IONIAN θα προσφέρει χονδρική χωρητικότητα, οπτικό φάσμα σε τηλεπικοινωνιακούς φορείς και παρόχους περιεχομένου.

 

 

Πληροφορίες και φωτογραφίες από: https://prevezabest.blogspot.com/