ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ Η ΡΑΝΙΑ ΓΚΙΖΑ

"Βρισκόμαστε σε μία δυσχερή συνθήκη, με τη χώρα μας έρμαιο στα χέρια μίας νεοφιλελεύθερης δεξιάς κυβέρνησης που επικεντρώνεται στα συμφέροντα των λίγων, αδιαφορώντας για τα προβλήματα των πολλών...

Τη στιγμή που οι συνθήκες διαβίωσης ολοένα χειροτερεύουν, με την κοινωνία τελείως απροστάτευτη απέναντι στο εξελισσόμενο ανεξέλεγκτο κύμα ακρίβειας και αισχροκέρδειας - που μειώνει δραματικά την αγοραστική δύναμη των πολιτών - οι επιλογές της κυβέρνησης όχι μόνο δεν αφήνουν περιθώριο για καμία προοπτική ευημερίας, όπως ψευδώς υποσχόταν προεκλογικά, εξαπατώντας τους πολίτες αλλά απεναντίας δημιουργούν μια ασφυκτικά αδιέξοδη κατάσταση, επιτείνοντας έτσι την κοινωνική πίεση και οργή.

Στην κρίσιμη αυτή συγκυρία ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία αναλαμβάνει εκ νέου την ιστορική του ευθύνη και, με μπροστάρη τον Αλέξη Τσίπρα, στέλνει με αυτοπεποίθηση το μήνυμα της νέας αρχής. Σταθερά προσηλωμένος στο όραμα της προόδου και την αριστερή ιδεολογία του και υπερβαίνοντας κάθε ιδεοληψία, αλλάζει, εμπλουτίζεται και εξελίσσεται, παραμένοντας κοντά στην κοινωνία και τις ανάγκες της.

Το Συνέδριό μας έστειλε ένα σαφές μήνυμα: η κοινωνία χρειάζεται εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης, ζητά ελπίδα και διέξοδο. Και ο Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε στην ομιλία του ότι, με την εμπειρία της προηγούμενης διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και έχοντας μάθει από τα λάθη μας, «ξέρουμε, θέλουμε και μπορούμε. Να αναλάβουμε την ευθύνη της πολιτικής αλλαγής, της προοδευτικής διακυβέρνησης». Χρειάζεται επομένως όλοι οι προοδευτικοί πολίτες να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, αναλαμβάνοντας το χρέος μας και προσφέροντας τον καλύτερο μας εαυτό για την προοπτική της δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης και της χώρας.

Ως πολίτης και ως γυναίκα του προοδευτικού χώρου, με εμπειρία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, με συμμετοχή στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Ηπείρου και με επιθυμία να συμβάλω με συνέπεια στα κοινά, θέτω υποψηφιότητα στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, θέλοντας να στηρίξω έμπρακτα το σπουδαίο εγχείρημα της ανανέωσης. Στις 15 Μάη, επανεκλέγοντας από την βάση τον Πρόεδρό μας και εκλέγοντας μία διευρυμένη Κεντρική Επιτροπή, ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία δυναμώνει ανοίγοντας το δρόμο για το δημοκρατικό, προοδευτικό μέλλον της χώρας μας. Να είμαστε εκεί."