ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ 23ΧΡΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΠΟΥ ΕΣΦΑΞΕ ΓΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΦΑΕΙ

Έντονες οι αντιδράσεις από φιλόζωους και φιλοζωικές οργανώσεις για την αποφυλάκιση του νεαρού άντρα, που είχε καταδικαστεί για την σφαγή γάτας στο Νότιο πάρκο της Πάτρας.

Το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αιγίου αποφάσισε την αποφυλάκιση του άνδρα που είχε σφάξει τη γάτα στο Νότιο Πάρκο της Πάτρας, αναστέλλοντας το υπόλοιπο της ποινής του.

Ο άνδρας που όχι μόνο είχε ομολογήσει το έγκλημα του, αλλά είχε τονίσει στην κατάθεση του ότι έσφαξε το ζώο για να το φάει είχε παραμείνει στη φυλακή για 11 μήνες. Το αποτρόπαιο περιστατικό είχε συμβεί τον Ιούλιο του 2021.

Η σύλληψη του άνδρα είχε γίνει όταν φιλόζωος κατήγγειλε το γεγονός αφού υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας και μάλιστα σύμφωνα με τα όσα είχαν κατατεθεί για το συμβάν ο άνδρας είχε πιαστεί στα πράσα, έχοντας το μαχαίρι με τα αίματα από το σφαγμένο ζώο στα χέρια του.

Για την αποφυλάκιση του άνδρα έχουν ήδη υπάρξει αντιδράσεις από φιλόζωους και φιλοζωικές οργανώσεις που δηλώνουν την αντίθεση τους με την απόφαση του δικαστηρίου

Μάλιστα σε ανάρτηση της η δικηγόρος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας, Ελένη Αρβανίτη, εκφράζει την απορία της γιατί δεν κλήθηκαν τα μέλη της Ομοσπονδίας και οι φιλοζωικές οργανώσεις στην εκδίκαση της υπόθεσης και του αιτήματος που έγινε από τον άνδρα για αναστολή της ποινής του.

Να σημειωθεί πως η περίπτωσή του αποτελεί την πρώτη φυλάκιση για κακοποίηση ζώου στη Ελλάδα.

Πηγή: Flamis.gr