ΓΕΡΜΑΝΙΑ: ΕΙΝΑΙ ΦΘΗΝΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ!

Φθηνότερη κατά 0,30 ευρώ είναι η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης και κατά 0,14 ευρώ η τιμή του diesel από την Τετάρτη 1η Ιουνίου στα πρατήρια της Γερμανίας μετά από απόφαση της κυβέρνησης να μειώσει τους φόρους στα καύσιμα, ώστε οι πολίτες της να τα προμηθεύονται σε χαμηλότερες τιμές.

Μάλιστα η αισθητή μείωση των τιμών έχει προσελκύσει και πολλούς ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και φορτηγών από γειτονικές χώρες οι οποίοι μεταβαίνουν στην Γερμανία για να φουλάρουν τα ρεζερβουάρ τους γλιτώνοντας αρκετά χρήματα.

Ένα ακόμη αξιόλογο μέτρο

Το Βερολίνο πέραν της μείωσης των φόρων στα καύσιμα υιοθέτησε ακόμη ένα μέτρο που από τη μία μεριά μειώνει αφενός το κυκλοφοριακό χάος στους δρόμους και αφετέρου τις εκπομπές CO2 που αφορά στο μηνιαίο φθηνό εισιτήριο για Μετρό, Λεωφορεία, Τραμ και περιφερειακά τρένα με κόστος μόλις 9 ευρώ.

Το σιδηροδρομικό σύστημα της Γερμανίας δυσκολεύτηκε να αντεπεξέλθει, καθώς τα τρένα και οι σιδηροδρομικοί σταθμοί ήταν υπερπλήρεις κατά τη διάρκεια του πρώτου Σαββατοκύριακου μετά την έναρξη την 1η Ιουνίου του μηνιαίου εισιτηρίου των 9 ευρώ.

Με αυτά τα δύο μέτρα η κυβέρνηση του Βερολίνου ευελπιστεί να ανακουφίσει οικονομικά τους πολίτες οι οποίοι έρχονται αντιμέτωποι με πρωτοφανείς αυξήσεις του ενεργειακού κόστους τουλάχιστον για ολόκληρο το καλοκαίρι.

Από την Τετάρτη 1η Ιουνίου το κόστος καυσίμων στα πρατήρια μειώθηκε αισθητά κατά περίπου 0,30 ευρώ το λίτρο η αμόλυβδη βενζίνη και κατά 0,14 ευρώ το λίτρο του diesel με αποτέλεσμα η τιμή της αμόλυβδης να κυμαίνεται σε 1,88 ευρώ το λίτρο και του diesel σε 1,94 ευρώ το λίτρο.

 

Πηγή: https://www.newsauto.gr