ΗΠΑ-ΓΚΑΛΟΠ: ΤΟ 85% ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΠΑΙΝΤΕΝ

Νέα δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ και δείχνει ότι η μεγάλη πλειοψηφία των Αμερικανών τόσο των Δημοκρατικών όσο και των Ρεπουμπλικάνων δεν είναι ευχαριστημένοι από τη διοίκηση Μπάιντεν

Οικονομία, κορωνοϊός, περιορισμός στο δικαίωμα στην άμβλωση, αλλά και τα πεπραγμένα της διοίκησης Μπάιντεν φαίνεται να προβληματίζουν τους Αμερικανούς που σε συντριπτικό ποσοστό δηλώνουν απαισιόδοξοι και απογοητευμένοι από την κατεύθυνση που έχει πάρει η χώρα.

Τα ποσοστά δυσαρέσκειας είναι εξίσου μεγάλα τόσο σε Δημοκρατικούς όσο και σε Ρεπουμπλικάνους. Μάλιστα οι τελευταίες δημοσκοπήσεις εμφανίζουν μόνο ένα 38% να εγκρίνει τη δουλειά του Μπάιντεν.

Ειδικότερα σε έρευνα του AP-NORC που δόθηκε στη δημοσιότητα την Τετάρτη, ένα 85% των ενηλίκων των ΗΠΑ δηλώνει ότι τα πράγματα στη χώρα κινούνται προς λανθασμένη κατεύθυνση, με μόλις το 14% να πιστεύει ότι τα πράγματα πηγαίνουν προς τη σωστή κατεύθυνση. Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Μάιο το 78% δήλωνε ότι τα πράγματα κινούνταν σε λάθος κατεύθυνση με ένα 21% να δηλώνει θετικό.

Αυξάνεται η δυσαρέσκεια στους Δημοκρατικούς

Σύμφωνα με το CNN, τόσο το 92% των Ρεπουμπλικανών όσο και το 78% των Δημοκρατικών είναι δυσαρεστημένοι με την κατεύθυνση της χώρας — ο υψηλότερος αριθμός μεταξύ των Δημοκρατικών από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν πέρυσι. Μόνο το 20% των Αμερικανών περιγράφει την οικονομία της χώρας ως καλή, με το 79% να την αποκαλεί κακή, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του AP-NORC. Αυτό το συναίσθημα, επίσης, είναι σχετικά διακομματικό, με το 90% των Ρεπουμπλικανών και το 67% των Δημοκρατικών να περιγράφουν την οικονομία ως φτωχή.

Δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos που κυκλοφόρησε επίσης την Τετάρτη εντοπίζει αυξανόμενη δυσαρέσκεια, ειδικά μεταξύ των Δημοκρατικών, τις ημέρες μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ ότι δεν υπάρχει πλέον ομοσπονδιακό συνταγματικό δικαίωμα για άμβλωση.

Πηγή: in.gr