Ο Γ. ΣΤΥΛΙΟΣ ΣΤΟ ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ: «ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΑΣ»

Στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμμετείχε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Στύλιος. Το συμβούλιο πραγματοποιήθηκε στο Λουξεμβούργο στις 17 και 18 Οκτωβρίου υπό την Προεδρία του Υπουργού Γεωργίας της Τσεχίας, Zdeněk Nekula.

Ο κ.Στύλιος εξέφρασε τις θέσεις της χώρας μας σχετικά με τα κεντρικά ζητήματα που απασχόλησαν τους Ευρωπαίους Υπουργούς.

Ένα από τα βασικά θέματα ήταν η κατάσταση των αγορών, όπως διαμορφώθηκε μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και το ζήτημα των αυξήσεων στις τιμές των σιτηρών και των λιπασμάτων εξαιτίας της.

Ο Έλληνας Υφυπουργός τόνισε την σημασία κοινών Ευρωπαϊκών πολιτικών για την αντιμετώπισή του. Παράλληλα, χαρακτήρισε την Ουκρανία «… σημαντικό προμηθευτή πρώτων υλών και αγροτικών προϊόντων διεθνώς. Όλα τα κράτη-μέλη έχουμε δεσμευτεί σε δράσεις αλληλεγγύης προς την χώρα, ώστε να διασφαλιστεί η συνέχεια της αγροτικής της παραγωγής και να επανέλθει η ομαλότητα των εμπορικών ροών».

Επίσης δήλωσε: «όλες οι χώρες που μετείχαμε στο Συμβούλιο των Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας αναγνωρίσαμε πως η αύξηση των τιμών στα γεωργικά προϊόντα αλλά και στα εφόδια πρέπει να αντιμετωπιστεί συντονισμένα και με κοινές κεντρικές Ευρωπαϊκές ενέργειες. Παράλληλα, ο αρμόδιος επίτροπος Γεωργίας Janusz Wojciechowski σημείωσε πως το επόμενο διάστημα θα παρουσιάσει μια επιπλέον ευρωπαϊκή πολιτική για την αντιμετώπιση του ζητήματος των τιμών στα λιπάσματα, πέρα από τις δικές μας εθνικές δράσεις για την αντιμετώπιση του κόστους. Γνωρίζω τα θέματα που απασχολούν τους παραγωγούς μας. Μοιράστηκα τις αγωνίες τους με τους άλλους υπουργούς της ΕΕ. Εργαζόμαστε από κοινού για την εύρεση λύσεων. Είμαστε δίπλα στους αγρότες μας».

Ετικέτες Γ. ΣΤΥΛΙΟΣ Άρτα