ΌΛΓΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: ΕΠΕΣΕ ΘΥΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΑΠΑΤΗΣ

Η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ολγα Γ Γεροβασιλη έπεσε θύμα ηλεκτρονικής απάτης απο άγνωστους που της απέσπασαν χρηματικά ποσά από προσωπικούς τραπεζικούς λογαριασμούς.

Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τον εντοπισμό των ατόμων που κατάφεραν να παραβιάσουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς της κυρίας Γεροβασίλη και να ελέγξουν και τα προσωπικά της μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Μάλιστα ο Τάκης Θεοδωρικάκος, υπουργός Προστασίας του Πολίτη, επικοινώνησε με την κ.Γεροβασίλη προκειμένου να ενημερωθεί για την υπόθεση και να διαβεβαιώσει για τις άμεσες ενέργειες της Αστυνομίας.

Η υπόθεση γνωστοποιήθηκε με ανακοίνωση της κυρίας Γεροβασίλη στην οποία ανέφερε:

«Σε συνέχεια του σκανδάλου των υποκλοπών από το Ενιαίο Κέντρο Παρακολουθήσεων ΕΥΠ – Predator, στόχος του οποίου υπήρξα και η ίδια και για το οποίο έχω ήδη κινηθεί νομικά, καταγγέλλω δημοσίως τη γενικευμένη ηλεκτρονική επίθεση – χακάρισμα που λαμβάνει χώρα εις βάρος μου από χθες. Εχουν δεχτεί ηλεκτρονική επίθεση και έχουν αποσπαστεί χρηματικά ποσά από τους βουλευτικούς τραπεζικούς λογαριασμούς μου, αλλά και είναι υπό ηλεκτρονική επίθεση τα μέσα κοινωνικής μου δικτύωσης. Έχω ήδη προβεί στις αναγκαίες ενέργειες ενώπιον των αρμόδιων αρχών για την αποκάλυψη των υπαιτίων».