ΟΥΚΡΑΝΙΑ: ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΜΕΤΩΠΑ

Οι New York Times δημοσίευσαν τον παραπάνω χάρτη που δείχνει πως εξελίσσονται οι συγκρούσεις στην Ουκρανία. Φαίνεται ότι οι Ρώσοι έχουν καταφέρει να πάρουν τον έλεγχο σε αρκετές περιοχές και οι κύριες δυνάμεις τους βρίσκονται κοντά στο Κίεβο, όπου η πολιορκία συνεχίζεται. Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν προωθηθεί βορείως των περιοχών του Κιέβου, του Τσερνίχιβ και του Χάρκοβου, την Κριμαία και τις ουκρανικές περιοχές στα ανατολικά (Ντονέτσκ, Λουγκάνσκ),

Ρωσικές δυνάμεις έχουν πλέον εισέλθει στα δυτικά προάστια της ουκρανικής πρωτεύουσας, αλλά δυσκολεύονται, όπως αναφέρεται, να περάσουν προς την ανατολική πλευρά.

Οι ουκρανικές δυνάμεις φέρονται από την πλευρά τους να έχουν αποτρέψει τα ρωσικά στρατεύματα από το να καταλάβουν την πόλη Τσερνίχιβ στα βορειοανατολικά της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με τον ουκρανικό στρατό, Ρώσοι στρατιώτες εισήλθαν σε βόρεια συνοικία του Κιέβου συνεπικουρούμενες από ομάδες σαμποτέρ που δρούσαν στην πόλη. Εκθέσεις πληροφοριών από το Πεντάγωνο και το υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου ανέφεραν ότι η Ρωσία στόχο έχει να περικυκλώσει την ουκρανική πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με όσα παρουσιάζονται στους χάρτες που έχουν δημοσιεύσει οι Times, υπάρχουν πέντε σημεία στην ευρύτερη περιοχή του Κιέβου στα οποία έχουν σημειωθεί μάχες και ανταλλαγές πυρών (Γκοστομέλ, Όμπολον, Μινσκ Μασίφ, Νταρνίτσκι, θερμοηλεκτρικός σταθμός Κιέβου), ενώ έχουν καταστραφεί ή (πληγεί σημαντικά κατά άλλες πηγές) και δύο γέφυρες, μια στα δυτικά του κέντρου της πόλης και μια στα βόρεια.

Οι New York Times παρουσιάζουν και τις περιοχές με τις μάχες γύρω από τις εκτός λειτουργίας πυρηνικές εγκαταστάσεις του Τσερνόμπιλ, βόρεια του Κιέβου.

Στην περιοχή του Ντονμπάς (εκεί που βρίσκονται Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ) στα ανατολικά, οι ουκρανικές δυνάμεις φαίνεται να έχουν καταφέρει να αποκρούσουν για την ώρα τις ρωσικές, στη γραμμή επαφής.

Κοντά στην Κριμαία στο νότο, οι ρωσικές δυνάμεις λέγεται πως κατάφεραν να καταλάβουν την πόλη Χερσώνα, την οποία όμως επιχειρούσαν να ανακαταλάβουν οι ουκρανικές δυνάμεις. Σύμφωνα μάλιστα με ουκρανικές πηγές, οι δυνάμεις του Κιέβου κατάφεραν να προχωρήσουν στην ανακατάληψη της συγκεκριμένης περιοχής.

Πηγή: in.gr