ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΓΙΟΤ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ ΟΛΙΓΑΡΧΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΧΕΣΑΝ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΚΥΡΩΣΕΩΝ

Αφότου η Δύση ανακοίνωσε πρόσθετες κυρώσεις για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, τα περιουσιακά στοιχεία Ρώσων ολιγαρχών μπήκαν στο στόχαστρο λίγο.

Μέχρι στιγμής, δύο υπερπολυτελή γιοτ τα οποία ανήκουν σε Ρώσους ολιγάρχες έχουν κατασχεθεί από τις ευρωπαϊκές αρχές.

Το σούπερ γιοτ του Ρώσου μεγιστάνα, Αλίσερ Ουσμάνοφ, κατασχέθηκε την Πέμπτη από τις γερμανικές αρχές. Τα περιουσιακά στοιχεία του Ουσμάνοφ μπήκαν στο στόχαστρο λίγο αφότου, η κυβέρνηση Μπάιντεν ανακοίνωσε πρόσθετες κυρώσεις στη ρωσική ελίτ.

Το υπερπολυτελές σκάφος του που ονομάζεται «Dilbar» και πήρε το όνομά του από τη μητέρα του Ρώσου ολιγάρχη, φέρεται να είναι το μεγαλύτερο σκάφος στον κόσμο. Έχει μήκος 512 πόδια και αξία που αγγίζει τα 735 εκατομμύρια δολάρια ενώ παράλληλα, διαθέτει τη μεγαλύτερη εσωτερική πισίνα που έχει εγκατασταθεί ποτέ σε ιδιωτικό σκάφος.

Παρόλα αυτά, στο εξής, δεν επιτρέπεται να μετακινηθεί από το γερμανικό λιμάνι του Αμβούργου στο οποίο και βρίσκεται αγκυροβολημένο. Επιπλέον, απαγορεύονται οποιεσδήποτε συναλλαγές που σχετίζονται με το γιοτ, όπως, συντήρηση, πρόσληψη πληρώματος καθώς και οποιοδήποτε πληρωμές.

Στο μεταξύ, στη Γαλλία οι αρχές της χώρας προχώρησαν στην κατάσχεση του υπερπολυτελούς γιοτ που ανήκει στον επικεφαλής της ρωσικής πετρελαϊκής εταιρείας Rosneft, Ιγκόρ Σέτσιν. Στο παρελθόν, ο Σέτσιν διετέλεσε αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ρωσίας υπό τον Πούτιν.

 

 

Πηγή: newmoney.gr