ΤΟΥΡΚΙΑ: 5.000 ΤΟΝΟΙ ΧΡΥΣΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ…ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ!

Με την τουρκική οικονομία να βυθίζεται ολοένα και περισσότερο στο χάος, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο υπουργός Οικονομικών της Τουρκίας φαίνεται πως βρήκαν «τη λύση».

Θα πάρουν τους περίπου 5.000 τόνους χρυσού από τα συρτάρια και τα σεντούκια των Τούρκων για την ανάκαμψη της οικονομίας!

Το ποσό υπολογίζεται σε 250-350 δισ. δολάρια, και μέρος αυτού θα στηρίξει τις τράπεζες και θα φέρει συνάλλαγμα. Υποστηρίζει  λοιπόν, ο υπουργός Οικονομικών της χώρας ότι πρέπει οι Τούρκοι πολίτες να παραδώσουν τις λίρες στο κράτος τους και να πάρουν… κουπόνια!

Την ίδια στιγμή η κατάσταση ως προς τα είδη πρώτης ανάγκης είναι δραματική. Ο βασικός μισθός είναι στα 300 ευρώ και οι πολίτες να λένε με δάκρυα στα μάτια λένε «έχουμε φτάσει στον πάτο λόγω της οικονομίας. Ψυχολογικά είμαστε χάλια… Περιμένουμε στις ουρές για φαγητό. Τα ενοίκια, οι λογαριασμοί, όλα αυξήθηκαν. Το φθηνότερο φρούτο έχει 10 λίρες, λαχανικά δεν αγοράζουμε πια». Επιπλέον οι λογαριασμοί ρεύματος και φυσικού αερίου, που έχουν εκτοξευθεί. Για τους πολίτες που κρυώνουν οι αξιωματούχοι της τουρκικής κυβέρνησης προτείνουν « μη φοράτε κι εσείς μόνο μία φανέλα στο σπίτι, βάλτε και κανένα ρούχο παραπάνω!»