ΑΡΤΑ: ΗΜΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ 2021 ΑΠΟ ΤΗΝ Φ.Ο.Α.

Την Τετάρτη 30 Ιουνίου ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για τις ‘’Ημέρες Φωτογραφίας Άρτας 2021”που διοργάνωσε η Φ.Ο.Α. - Φωτογραφική Ομάδα art.A’s Για 4η συνεχόμενη χρονιά το φωτογραφικό φεστιβάλ της Φ.Ο.Α. ήταν γεμάτο από εκδηλώσεις και προβολές φωτογραφικών εκθέσεων σε διάφορα σημεία της πόλης.. Η έναρξη των εκδηλώσεων έγινε την Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021 με την παρουσίαση της έκθεσης φωτογραφίας “Έξη” των μελών της Φ.Ο.Α. στον προαύλιο χώρο του Εμπορικού Επιμελητηρίου Άρτας. Στην έκθεση συμμετείχαν τα μέλη : Nena Ferrante, Αικατερίνη Νάκου, Αικατερίνη Φιλίππου, Αλεξάνδρα Κοντοδήμα, Αλίκη Βιτσιου, Αλίνα Παπαζαχαρή, Αρετή Μπόσμου, Γεωργία Τσίρκα, Γιώργος Μπελεβέντης, Ευάγγελος Κούσουλας, Νίκος Ζάρας, Νίκος Μάντζος, Νίνα Σαραντάρη, Παναγιώτα Ξυλογιάννη, Παντελής Σιώζος, Σάντρα Φώτη, Στέλλα Σταμάτη, Χρίστος Βήχας

Ευχαριστούμε θερμά όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους και την συμμετοχή τους στο 10ήμερο των φετινών εκδηλώσεων, υποστηρίζοντας με αυτόν τον τρόπο το έργο της Φ.Ο.Α. και του Πολιτιστικού Συλλόγου art.A.

Ευχαριστούμε τον Δήμο Αρταίων για την υποστήριξη του να συμπεριλάβει τις εκδηλώσεις μας στα “Ελευθέρια Άρτας”, το Εμπορικό Επιμελητήριο Άρτας για την φιλοξενία της κεντρικής έκθεσης των μελών της Φ.Ο.Α. και την Δημοτική Βιβλιοθήκη Άρτας για την φιλοξενία της έκθεσης “repost it” του Photometria festival. Ευχαριστούμε όσους συμμετείχαν στον διαγωνισμό φωτογραφίας με θέμα “Η ‘Αρτα σήμερα”, τον κο Βασίλη Γκανιάτσα για την συμμετοχή του ως κριτής στον διαγωνισμό αλλά και για την ευγενική προσφορά του της προβολής του ντοκιμαντέρ του “Το γεφύρι της Άρτας “. Ευχαριστούμε επίσης τον κο Ντίνο Γιώτη για την θετική ανταπόκριση του να διαθέσει και να προβάλουμε το εξαιρετικό ντοκιμαντέρ του “Μια ζωή/ A Life” αφιερωμένο από τον ίδιο στη μνήμη του Φώτη Ζήση.

Ευχαριστούμε τις 10 φιλοξενούμενες Φωτογραφικές Ομάδες (ΕΦΕ ΠΡΕΒΕΖΑΣ - Πρέβεζα, Λε.Φ.Κι. - Χανιά, Φ.Ε.Μ. - Μυτιλήνη, Φ.Ο.Π. - Πάρος, Φω.Σ.Π.Ι. - Ιωάννινα, Φωτογραφική Λέσχη Ελευσίνας - Ελευσίνα, Φωτογραφική Ομάδα «Αντίθεσις» - Βέροια, SHASHIN LOVERS - Αθήνα, fplus - Λάρισα, 5ENTE – Τρίπολη) που ανταποκρίθηκαν με χαρά στο κάλεσμά μας να συμμετέχουν με τις δουλειές τους στις ‘’Ημέρες Φωτογραφίας Άρτας 2021”και τα Café (Cafe "Palantza" alternative, Χάρτα Συνεργατικό Καφενείο Cafe, Esco Bar, Joker Bar, Εξω coffe & kids alana) που φιλοξένησαν τις εκθέσεις αυτές.

Ευχαριστούμε επίσης τον Ορειβατικό Σύλλογο Άρτας & των Σύλλογο Δρομέων Άρτας για την συνδιοργάνωση της περιπατητικής φωτοβόλτας στο περιαστικό δάσος της Άρτας. Να ευχαριστήσουμε από καρδιάς τον Παναγιώτη και τον Δημήτρη Ζιώβα για την παρουσίαση του project “Το πέταγμα του Αργυροπελεκάνου” στο παραποτάμιο πάρκο Νεοχωρίου.

Ευχαριστούμε ακόμα τις εισηγήτριες Φωτεινή Παπαχατζή και Κατερίνα Κούρου, των φετινών διαδικτυακών σεμιναρίων, για την βοήθεια τους και την επιμέλεια της έκθεσης των μελών της ΦΟΑ, καθώς και όλα τα μέλη της ΦΟΑ για την συμμετοχή τους στην έκθεση και την διοργάνωση των εκδηλώσεων.

Τέλος ευχαριστούμε τους χορηγούς μας Hotel Ορίζοντας, Φαρμακείο wecare, Μαγεύματα, η Αλκοόλη και τους χορηγούς επικοινωνίας ArtTv, OrangeRadio, Εφημερίδα Άποψη, Μελωδία Άρτας 101.1.

Ευχόμαστε το 2022 να είναι η χρονιά που οι εκθέσεις φωτογραφίας θα επιστρέψουν στον φυσικό τους χώρο σε φωτισμένους τοίχους με όμορφα τυπώματα.

Το πρόγραμμα για τις ‘’Ημέρες Φωτογραφίας Άρτας 2021” περιλάμβανε βιντεοπροβολές σε Café των 10 φιλοξενούμενων από άλλες πόλεις Φωτογραφικών Ομάδων, βιντεοπροβολή της έκθεσης “repost it” του Photometria festival στην, προβολές των ντοκιμαντέρ “Το γεφύρι της Άρτας “ του Βασίλη Γκανιάτσα & “Μια ζωή/ A Life” του Ντίνου Γιώτη, διαγωνισμό φωτογραφία με θέμα “Η ‘Αρτα σήμερα”, περιπατητική φωτοβόλτα στο περιαστικό δάσος της πόλης σε συνδιοργάνωση με τον Ορειβατικό Σύλλογο Άρτας & των Σύλλογο Δρομέων Άρτας, βιντεοπροβολή φωτογραφιών των μελών της Φ.Ο.Α. με θέμα “Τα αξιοθέατα τη Άρτας” στο ισόγειο του Δημαρχείου Άρτας, βραδιά νυχτερινής φωτογράφισης με την πανσέληνο στο Παραλίμνιο πάρκο Άρτας και προβολή του project “Το πέταγμα του Αργυροπελεκάνου” του Παναγιώτη και του Δημήτρη Ζιώβα στο παραποτάμιο πάρκο Νεοχωρίου.

Οι εκδηλώσεις προσαρμόστηκαν στα δεδομένα της κατάστασης που ζούμε εξαιτίας της πανδημίας του covid19. Οι εκθέσεις μας παρουσιάστηκαν με την μορφή ψηφιακών προβολών και η προβολή των ντοκιμαντέρ έγινε σε εξωτερικούς χώρους. Οι εκδηλώσεις ήταν ελεύθερες για το κοινό.

Περισσότερα στον ιστότοπο της Ομάδας www.foartas.com, στη σελίδα της στο fb www.facebook.com/FOart.As/ και στο account του instagram www.instagram.com/foartas/.

Για την Φ.Ο.Α. & τον Πολιτιστικό Σύλλογο art.A

Βήχας Χρίστος