Προκριση του Μουσικου Σχολειου Αρτας στη 2η Φαση του διαγωνισμου «Hack the Map: Η Χαρτα του Ρηγα»

Το Μουσικό Σχολείο Άρτας, συμμετέχει στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό δημιουργίας ψηφιακών έργων: «Hack the Map: Η Χάρτα του Ρήγα Βελεστινλή».

Πρόκειται για έναν πολυμεσικό διαγωνισμό, ο οποίος διοργανώνεται από το «Ίδρυμα Ωνάση» και την «Ωνάσειο Βιβλιοθήκη», με αφορμή τα 200 ΧΡΟΝΙΑ από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης και σημείο αναφοράς τον διάσημο και σπάνιο χάρτη, που συνέταξε ο Ρήγας με στόχο την πνευματική αφύπνιση των Ελλήνων. 

Οι μαθήτριες Χρυσαυγή Γεωργίου, Βιργινία Δουδέση, Βασιλική Κάλλου (Α’ Λυκείου), Κατερίνα Ζήση, Δέσποινα Σκούρα (Β’ Λυκείου) και  οι μαθητές Δημολένης Άγγελος, Γιάννης Λάμπρου (Α’ Λυκείου), Μάριος Δημητρίου, Νίκος Καράτσαλος  και Ορέστης Σιαπάτης (Β’ Λυκείου), συνεργάστηκαν με τον καθηγητή Κοντραμπάσου, Παύλο Κοσμίδη και την καθηγήτρια Πιάνου, Θεοδοσία Χαβέλα, και κατέθεσαν πρόταση συμμετοχής στην κατηγορία «Ψηφιακή Αφήγηση- Digital Storytelling».

Η πρωτότυπη ιδέα της ομάδας, που εκφράζει τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του Μουσικού Σχολείου, κέρδισε τη θετική αξιολόγηση της αρμόδιας Επιτροπής του Διαγωνισμού και προκρίνεται στη δεύτερη φάση.

https://www.onassis.org/el/news/announcement-hack-the-map-rigas-velestinliss-charta-contest-results

Θερμά συγχαρητήρια στην ομάδα και καλή επιτυχία στη συνέχεια του διαγωνισμού.