ΑΡΤΑ: ΠΟΤΕ ΘΑ ΔΟΘΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΑΓΕΤΟΠΛΗΚΤΩΝ

Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης  Γιάννης Οικονόμου, απάντησε  σε ερώτημα στην βουλή για τις ζημιές στα εσπεριδοειδή της Άρτας τονίζοντας ότι όλοι οι πληττόμενοι θα αποζημιωθούν, μόλις εκτιμηθεί το μέγεθος της καταστροφής. «Είτε εντός του κανονισμού του ΕΛΓΑ, είτε με μηχανισμούς του ΕΛΓΑ, αλλά και με άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία», Από την αρχή δεσμευτήκαμε, πως θα σταθούμε στο πλευρό όσων πλήττονται εξάλλου όπως τόνισε είναι και προσωπική δέσμευση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, κατά την αυτοψία που πραγματοποίησε σε κάποιες  πληττόμενες περιοχές.

Για τις ζημιές στα εσπεριδοειδή της Άρτας από τον παγετό στις 15 Φεβρουαρίου, ο κ. Οικονόμου υπογράμμισε : «Στόχος μας είναι  σε διάστημα 5 μηνών περίπου να καταβληθούν οι αποζημιώσεις»

Ενώ για τον παγετό που σημειώθηκε στα τέλη του Ιανουαρίου 2021 και ειδικά για τις Κλημεντίνες, που είναι εκτός χρονικής κάλυψης δήλωσε: «Καταβάλλεται προσπάθεια μέσω της αναμόρφωσης του πλαισίου χορήγησης κρατικών ενισχύσεων για την αντιμετώπιση καταστροφών να αποζημιωθούν και αυτοί οι παραγωγοί»

Χρήστος Λαλάκος