ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΤΑΣ: ΕΝΤΟΝΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ

Διαβάστε παρακάτω το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ για τα νέα μέτρα:

Από την αρχή της πανδημίας,  ενάμιση χρόνο τώρα, οι επιχειρήσεις μας  έχουν σηκώσει το μεγαλύτερο βάρος όλης της πανδημικής κρίσης και έχουν υποστεί τις περισσότερες  συνέπειες από όλους τους κλάδους.

   Μας έκλεισαν  τα μαγαζιά μας, για μεγάλο χρονικό διάστημα ,χωρίς να μας αιτιολογήσουν αυτήν τους την απόφαση , μας επέβαλαν κωμικοτραγικές μεθόδους  πωλήσεων (click away-click inside), οδήγησαν τις επιχειρήσεις μας σε νέα δυσβάσταχτα χρέη και την κοινωνία σε αναταραχή. Ζούσαμε σε μια καθημερινή αβεβαιότητα  λόγω των συνεχόμενων και ανεξήγητων  lockdown  .

  Παρόλα αυτά οι έμποροι πρωτοστάτησαν στους εμβολιασμούς και στην τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων βάζοντας ‘’πλάτη’’ στην αντιμετώπιση της πανδημίας με στόχο να ξεπεράσουμε αυτόν τον σκόπελο με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες ως κοινωνία .

Τώρα δύο μήνες πριν τα Χριστούγεννα και μέσα στην περίοδο των ενδιάμεσων εκπτώσεων μας επιβάλουν να κάνουμε τον ‘’χωροφύλακα’’ στους πελάτες που θέλουν να έρθουν στις επιχειρήσεις μας .

Την ανικανότητα της κυβέρνησης να πείσει του πολίτες να εμβολιαστούν και την αδυναμία του ελεγκτικού μηχανισμού ,καλούμαστε εμείς να την καλύψουμε.

Η απαίτηση να αναλάβουμε εμείς τον ρόλο  του  αστυνόμου-ελεγκτή για την επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού ή του rapid test και της ταυτότητας (μόνο η αστυνομία έχει δικαιοδοσία να ζητά ταυτότητες στους πολίτες) για ταυτοποίηση στοιχείων για τους  πελάτες μας (εμβολιασμένους και μη εμβολιασμένους) , προκειμένου να εισέλθουν στο κατάστημα, είναι απαράδεκτο και μόνο ως σκέψη.

Αποτέλεσμα των νέων μέτρων θα είναι να μειωθεί  η αγοραστική κίνηση και ειδικά σε μία περίοδο που όλοι μας περιμένουμε να δουλέψουμε και να αυξήσουμε τους τζίρους των επιχειρήσεων μας, σαν μία τελευταία προσπάθεια να

ανακάμψουμε-επιβιώσουμε από τα δεκαετή μνημόνια και τα δύο χρόνια πανδημίας.

Εφαρμόζουμε με μεγάλη επιτυχία τα  υγειονομικά  πρωτόκολλα και   τηρούμε όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα, αλλά δηλώνουμε την έντονη αντίθεσή μας προς κάθε νέο περιορισμό και απαγόρευση.

Ενώ η κυβέρνηση στοχοποιεί και είναι ιδιαίτερα αυστηρή με  το ελληνικό εμπόριο , κάνει τα στραβά μάτια με τα Σουπερ Μάρκετ που αναμφισβήτητα η συγκέντρωση κόσμου είναι σαφώς μεγαλύτερη και δημιουργεί αθέμιτο ανταγωνισμό.

Επιβάλετε άμεσα η κυβέρνηση να ανακαλέσει τα νέα μέτρα και να μας διευκολύνει να δουλέψουμε.

ΚΑΛΟΥΜΕ

Τους  υπουργούς κ. Πλεύρη και κ.Γεωργιάδη να ανακαλέσουν τα νέα μέτρα που επιβαρύνουν τις επιχειρήσεις μας

Τον κυβερνητικό Βουλευτή-

υπουργό  κ. Στύλιο να πάρει θέση  υπέρ των επιχειρήσεων μας .

Τους τοπικούς βουλευτές  κα. Γεροβασίλη και κ. Γκόγκα να πιέσουν από τις θέσεις τους .

Τον Αντιπεριφεριάρχη και όλους τους Δημάρχους του νομού να σταθούν δίπλα μας και με κάθε τρόπο να το εκφράσουν προς την κυβέρνηση

Το Επιμελητήριο Άρτας να προστατέψει τα μέλη του, επιχειρήσεις ,διαμαρτυρόμενο προς τα αρμόδια υπουργία αλλά και στην ΚΕΕΕ.

Όλα τα επαγγελματικά σωματεία του Νομού Άρτας  να ενωθούν και σε ένδειξη διαμαρτυρίας να κλείσουν τα καταστήματα τους για μία ημέρα, που θα συναποφασιστεί , για αρχή.

Την Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Βορειοδυτικής Ελλάδος κ Νήσων να ενημερώσει τα μέλης της, Εμπορικούς Συλλόγους, για να ορίσουν μια ημέρα κοινής κινητοποίησης .