Το πρόσωπο του µήνα Σοφία Εξάρχου - Συµβολαιογράφος

 

 

Η εθελόντρια που περιθάλπει τα αδέσποτα

Μέσα από τα µάτια ενός αρτινού αδέσποτου

Εγώ και οι αδέσποτοι φίλοι µου αντιµετωπίζουµε πολλά προβλήµατα στην πόλη της Άρτας. Δυστυχώς, άλλοι µεγάλωσαν εξ’ αρχής στο δρόµο ενώ άλλοι τυχεροί – άτυχοι γεύτηκαν για λίγο καιρό τη ζεστασιά του σπιτιού και την φροντίδα των ανθρώπων αλλά κατέληξαν στο δρόµο µαζί µου, ταλαιπωρηµένοι από τις κακουχίες (µα δε σταµατάει ποτέ αυτή η βροχή στην Άρτα;) και την κακοµεταχείριση ορισµένων ανθρώπων Παρόλα αυτά, αισθάνοµαι ιδιαίτερα τυχερός τελευταία! Μια µέρα που λέτε, καθώς περιπλανιόµουν νηστικός και αβοήθητος στα αποµονωµένα στενά, βρέθηκε στο δρόµο µου η Σοφία Eξάρχου, που είναι µέλος του Φιλοζωικού Σωµατείου Άρτας. Χωρίς δεύτερη σκέψη έσπευσε να µε βοηθήσει! Με φιλοξένησε λοιπόν στο σπίτι της φροντίζοντας το ταλαιπωρηµένο σώµα και τρίχωµά µου κάνοντάς το να λάµπει όπως πριν! Επίσης, µου εκµυστηρεύτηκε ότι συχνά επισκέπτεται µαζί µε άλλους φιλόζωους την περιοχή της Σαλαώρας περνώντας αρκετό χρόνο εκεί, ταΐζοντας, φροντίζοντας και περιθάλποντας κι άλλους αβοήθητους φίλους µου. Ουφ... ξέρετε όµως υπάρχουν πολλές περιοχές µε εγκαταλελειµµένους συγγενείς µου. Η αξιολάτρευτη Σοφία µαζί µε την παρέα της χρειάζονται περισσότερους εθελοντές για να βοηθήσουν τη δύσκολη κατάσταση. Το καταφύγιο που έχει δηµιουργηθεί από τον δήµο είναι σε θέση να καλύψει µερικώς τις ανάγκες µας µε ορισµένες στειρώσεις καθώς και µε την προσωρινή διαµονή µας εκεί. Όµως αυτό δεν είναι αρκετό.

ΓΑΒ ΓΑΒ! Ακούστε µε προσεκτικά για να δείτε τώρα τι ισχύει από νοµικής πλευράς.  Όπως µε ενηµέρωσε η φίλη µου η Σοφία, ο νόµος είναι ιδιαίτερα αυστηρός µε τους ιδιοκτήτες και µη που µας φέρονται άσχηµα. Μη τυχόν και δέσετε κάποιον φίλο ή φίλη µου πάνω από µία ώρα σε ένα σηµείο, διότι η πράξη αυτή θεωρείται παθητική κακοποίηση και τότε θα σας επιβληθεί πρόστιµο! Και στις πιο ακραίες περιπτώσεις θα έρθετε αντιµέτωποι µε ποινή φυλάκισης! Γι’ αυτό µείνετε µακριά µας!!!

Αχ, αισθάνοµαι τόσο τυχερός και ευγνώµων που σώθηκα χάρη στη Σοφία! Κι ακόµα πιο ευτυχισµένος για τον αγώνα που δίνει µαζί µε τα υπόλοιπα µέλη του Φιλοζωικού Σωµατείου Άρτας, που στόχο έχει τη σίτιση, τη φροντίδα και την υιοθέτηση των τετράποδων δύσµοιρων φίλων µου!

Αγαπάω τη Σοφία. Είναι η καλύτερή µου φίλη..

*Επικοινωνήστε µε τους εθελοντές µέσω της σελίδα στο facebook µε όνοµα «Φιλοζωικό Σωµατείο Άρτας». #AdoptAStrayDog

Γαβ!

 

του Στέλιου Ευθυµίου

Ετικέτες