Συμμετοχη Μουσικου Σχολειου Αρτας στο 10ο Μαθητικο Φεστιβαλ Ψηφιακης Δημιουργιας

Το Μουσικό Σχολείο Άρτας θέλησε να τιμήσει τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 και για τον σκοπό αυτό η Α΄ τάξη Γυμνασίου σκέφτηκε να δημιουργήσει ένα επετειακό παιχνίδι στα πλαίσια του μαθήματος πληροφορικής και να συμμετάσχει στο  10ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας.

Το παιχνίδι είναι βασισμένο στο ρετρό παιχνίδι Arkanoid και γι αυτό το ονομάσαμε Arkanoid1821. Στόχος ήταν να δημιουργηθεί ένα παιχνίδι το οποίο να ψυχαγωγεί αλλά ταυτόχρονα να συνδυάζει και την ιστορική γνώση για τις μάχες της επανάστασης. Για τον λόγο αυτό έψαξαν ιστορικά στοιχεία για τις μεγάλες μάχες που έγιναν κατά την Ελληνική Επανάσταση,  προγραμματίστηκε  το παιχνίδι με βάση αυτές τις μάχες και ντύθηκε μουσικά με δική τους μουσική.

Οι εκπαιδευτικοί που  συνεργάστηκαν γι’ αυτήν τη δημιουργία, ο υποδιευθυντής του Μουσικού Σχολείου Άρτας Τσάιμος Άρης κλάδου ΠΕ86,  ο Κατσούλας Βάιος κλάδου ΠΕ02 και ο Γιαννούτσος Παναγιώτης κλάδου ΠΕ79.01 θέλουν να ευχαριστήσουν τους μαθητές για τον ζήλο και την αγάπη που έδειξαν, καθώς και τις πρωτότυπες ιδέες που είχαν κατά την διάρκεια υλοποίησης του παιχνιδιού.

Την  Παρασκευή 16 Απριλίου 2021, οι μαθητές παρουσίασαν το παιχνίδι Arkanoid1821 στο 10ο ψηφιακό φεστιβάλ που διοργανώθηκε στα Γιάννενα. Η παρουσίαση των δημιουργιών όλων των σχολείων έγινε εξ αποστάσεως. Αν και ο διαγωνισμός δεν προέβλεπε νικητή, το σχολείο απέσπασε πολύ θετικά σχόλια.  Οι μαθητές του σχολείου, άλλωστε, έχουν αποδείξει και σε άλλους διαγωνισμούς ότι διαθέτουν φαντασία και πρωτότυπες ιδέες. Έτσι, αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες και καταφέρνουν να διακριθούν σε κάθε διαγωνισμό.

Μπορείτε να δείτε το βίντεο της παρουσίασης στο κανάλι τους στο youtube

Παίξτε το παιχνίδι κάνοντας κλικ εδώ:

https://scratch.mit.edu/projects/510565407/fullscreen/