ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ ΑΡΤΑΣ: ΠΩΣ ΘΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΑΚΟΥ;

Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Άρτας σχετικά με την κατάσταση στον κλάδο των μικρών επιχειρήσεων, που περνά τεράστιες δυσκολίες.

Διαβάστε τη παρακάτω:

 

Το 50% των μικρών-μεσαίων επιχειρήσεων της χώρας βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο οριστικού λουκέτου. Αυτή είναι μια πραγματικότητα που οι μικρομεσαίοι της αγοράς βιώνουν κυριολεκτικά στο πετσί τους.

Και σα να μην έφταναν τα άλλα προβλήματα, έρχεται η Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη και τους φορτώνει για ακόμη μία φορά το βάρος της έκρηξης των κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα, καλώντας τους να γίνουν «χωροφύλακες» στους ανεμβολίαστους πελάτες τους. Και όλο αυτό, υπό την απειλή συνεχών ελέγχων και εξοντωτικών προστίμων, ενώ δεν χρειάζεται να αναφέρουμε καν την άμεση δυσμενή συνέπεια για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αυτή της μείωσης του αγοραστικού κοινού, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για μια επιχείρηση που παλεύει να τα βγάλει πέρα υπό αντίξοες συνθήκες και χωρίς ουσιαστική στήριξη, παρά τις μεγαλόστομες εξαγγελίες.

Ένας δρόμος υπάρχει μόνο για να αποφευχθεί η επερχόμενη οικονομική καταστροφή, που θα είναι μεγαλύτερη και από αυτήν της πρώτης μνημονιακής περιόδου. Να παρθούν, σήμερα κιόλας, τα εξής μέτρα:

- Άμεση μείωση του ΦΠΑ από το 24% στο 13% και από το 13% στο 6%,

- Μεγάλη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα,

- Ειδικότερα για τον κλάδο της Εστίασης: κατάργηση του  φόρου κατανάλωσης στον καφέ.

- Επιδότηση ρεύματος και για τους καταναλωτές μεσαίας τάσης, κατηγορία στην οποία ανήκει η μεγάλη πλειοψηφία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

- Προγράμματα Μικρών Δανείων 5.000-20.000 Ευρώ για την ενίσχυση της ρευστότητας των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων με πολύ χαμηλό επιτόκιο.

- Κατάργηση του Τέλους Επιτηδεύματος.

Αν δεν υπάρξουν άμεσα παρεμβατικές ρυθμίσεις ευρείας έκτασης, η μικρομεσαία οικονομία θα καταρρεύσει και μαζί της θα συμπαρασύρει στην ανεργία και χιλιάδες μισθωτούς.

Το σχέδιο της αναδιάρθρωσης της αγοράς υπέρ των μεγαλύτερων "παικτών" που εφαρμόζει η Κυβέρνηση ΝΔ πρέπει να εμποδισθεί. Ο "εμποράκος" δεν πρέπει να πεθάνει, όπως απαιτεί η νεοφιλελεύθερη «αναδιάρθρωση».

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Άρτας