ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ ΝΑ ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΟΛΑ ΤΟΣΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ;

Ενώ ορισμένα σχόλια ή ενέργειες είναι πράγματι προσβλητικά, αν διαπιστώνετε ότι τα συναισθήματά σας πληγώνονται πολύ συχνά ή έχετε την τάση να υποθέτετε ότι κάποιος ήθελε να σας προκαλέσει συναισθηματική βλάβη, είναι πιθανό να είστε επιρρεπείς στο να παίρνετε τα πράγματα πολύ προσωπικά.

Τι σας προκαλεί την τάση να παίρνετε τα πράγματα προσωπικά;

Είναι φυσιολογικό να νοιαζόμαστε για το τι σκέφτονται οι άλλοι για εμάς, αλλά όχι σε σημείο που να μας εμποδίζει. Οι αιτίες για τις οποίες παίρνουμε τα πράγματα προσωπικά προέρχονται από διάφορους παράγοντες:

Παιδικό τραύμα. Η έλλειψη συναισθηματικής υποστήριξης στην παιδική ηλικία και το να κατηγορούμαστε ως παιδί από τους γονείς μπορεί να συμβάλλει στο να νιώθουμε ότι μας αξίζει να μας κοροϊδεύουν ή να μας ταπεινώνουν.

Κακή αυτοεκτίμηση. Οι άνθρωποι με χαμηλή αυτοεκτίμηση μερικές φορές ανησυχούν υπερβολικά για το τι σκέφτονται οι άλλοι. Μπορεί κάλλιστα να παίρνουν τα πράγματα πολύ προσωπικά.

Αγχώδεις διαταραχές. Όσοι έχουν κοινωνικό άγχος φοβούνται υπερβολικά μήπως κριθούν και ντραπούν.

Τελειομανία. Οι τελειομανείς δυσκολεύονται όταν οι άλλοι μιλούν για τα ελαττώματά τους, καθώς έχουν μη ρεαλιστικά πρότυπα για το πώς θα έπρεπε να είναι.

Συναισθηματική ευαισθησία. Αν είστε ιδιαίτερα ευαίσθητο άτομο, μπορεί να παίρνετε τα πράγματα πιο προσωπικά.

Διαβάστε περισσότερα...https://www.ygeiaevexia.gr/psyhologia/monopatia-tis-psyhis/mipos-prepei-na-stamatisete-na-ta-pairnete-ola-toso-prosopika

Ετικέτες