ΟΙ ΜΟΥΤΖΟΥΡΕΣ ΜΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ!

ΟΙ ΜΟΥΤΖΟΥΡΕΣ ΜΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Σίγουρα, σας έχει τύχει πολλές φορές να πιάνετε σε ανύποπτο χρόνο τον εαυτό σας να μουντζουρώνει ασυναίσθητα σε ένα φύλλο χαρτί ή μάλλον να σχεδιάζει την ίδια καλικαντζούρα ξανά και ξανά..

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η ακούσια ζωγραφική λειτουργεί ως ένα είδος εκτόνωσης των σκέψεων, κυρίως των αρνητικών αλλά όχι μόνο. Τα σχεδιάκια αυτά δηλαδή γίνονται ένα θεραπευτικό μέσο, αφού επιτρέπουν στην ψυχή να εκφραστεί χωρίς λογοκρισίες και περιορισμούς. Κάποιοι ειδικοί μάλιστα υποστηρίζουν ότι δρα κατά του στρες, αφού ευνοεί την εκτόνωση συναισθημάτων και σκέψεων που σε διαφορετική περίπτωση δεν θα εκδηλώνονταν.

Φύση
Σε γενικές γραμμές, όσοι σχεδιάζουν εικόνες που σχετίζονται με τη φύση, εκδηλώνουν μια ευαισθησία και μια έντονη σχέση με τα παιδικά τους χρόνια. Εκφράζουν δηλαδή μια ασυναίσθητη επιθυμία να γυρίσουν πίσω, αποκαλύπτοντας μια νοσταλγία για έναν χαμένο παράδεισο.

Δέντρα
Τα δέντρα με γερούς κορμούς, πολλά ανθισμένα κλαδιά και τις ρίζες τους βαθιά χωμένες στο έδαφος αποκαλύπτουν άτομα δραστήρια και δυναμικά, που γνωρίζουν να προστατεύουν τους πιο αδύναμους. 

Γάτα
Όσοι ζωγραφίζουν σχέδια που θυμίζουν γάτες, τότε ο χαρακτήρας τους έχει πολλά κοινά χαρακτηριστικά με αυτόν των εν λόγω αιλουροειδών. Αυτό σημαίνει ότι πρώτα απ' όλα είναι άτομα που βαδίζουν με βάση καλά υπολογισμένες κινήσεις και δίνουν πάντα προσοχή στο συνομιλητή τους. Επιπλέον, όπως και οι γάτες, αγαπούν τη θερμή της οικογένειας και του σπιτιού, αλλά την ίδια στιγμή αναζητούν την αυτονομία τους.

Πεταλούδες
Το μήνυμα πίσω από τις πεταλούδες είναι ξεκάθαρο. Όσοι τις σχεδιάζουν, εκφράζουν μια επιθυμία φυγής από τις ευθύνες που τους βαραίνουν.

Λουλούδια
Οποιοδήποτε είδος λουλουδιού αποκαλύπτει ευαισθησία, εκλεπτυσμένο πνεύμα, ρομαντισμό και πραότητα.

Ήλιος
Όσοι ζωγραφίζουν ήλιους, σημαίνει ότι διανύουν μια λαμπρή και ευχάριστη περίοδο στη ζωή τους.

Αστέρια
Τα αστέρια είναι ένα πολύ διαδεδομένο σκαρίφημα. Αποκαλύπτουν την ψυχή ενός ουτοπιστή και ιδεαλιστή, που τείνει να ονειρεύεται με ανοιχτά μάτια. Εκφράζουν ουσιαστικά την ανάγκη του για χάδια, τρυφερές συναντήσεις και έρωτες με… έναστρους ουρανούς.

Κύκλοι
Όσοι συνηθίζουν να σχεδιάζουν κύκλους, είναι άτομα κοινωνικά, φιλόξενα, εξωστρεφή και υποστηρικτικά απέναντι στους γύρω τους. 

Τοξάκια
Τα τοξάκια σε γενικές γραμμές προδίδουν επιθετικότητα και επιθυμία επίτευξης φιλόδοξων στόχων. Αν κοιτάζουν προς τα πάνω, τότε αποκαλύπτουν επιθυμία κοινωνικής καταξίωσης , ενώ αν είναι στραμμένα προς τα κάτω, αποκαλύπτουν επιθετικότητα του σχεδιαστή ενάντια στον ίδιο του τον εαυτό.

 

Δημοσιογραφική Ομάδα του Υγεία & Ευεξία