ΑΡΤΑ: ΚΑΡΟΤΟ ΚΑΙ ΜΑΣΤΙΓΙΟ ΣΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΥΡΓΟΥΣ

Και το παράλογο των υγειονομικών προστίμων συνεχίζεται. Αυτή τη φορά θύμα ήταν οι Μελισσουργοί Άρτας. Εκεί που αυτές τις ημέρες του 15αυγουστου, όπως εξάλλου και σε όλα τα ορεινά χωριά της Άρτας, συρρέει κόσμος για τα πανηγύρια. Στους Μελισσουργούς λοιπόν η αστυνομία έριξε πρόστιμα συνολικής αξίας 15.000 ευρώ για μη τήρηση των υγειονομικών κανόνων. Προφανώς κάποιοι χόρεψαν, κάτι που απαγορεύεται ή δεν τηρούσαν τις απαιτούμενες αποστάσεις.

Αναρωτιόμαστε γιατί άραγε επιτρέπουν τα πανηγύρια, αν είναι να μαζεύεται αστυνομία στο χωριό και να μας παρακολουθεί αν τηρούμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα; Το πανηγύρι είναι για να χορέψεις, να χαρείς, να αγκαλιαστείς, να τραγουδήσεις, να πιείς λίγο παραπάνω, να δεις τους αγαπημένους σου που έχεις καιρό να συναντήσεις, να θυμηθείς τα παλιά, να κλάψεις γι’ αυτούς που έφυγαν, να νιώσεις την ελευθερία του βουνού, να..να, να… Και όχι να έχεις τον ένστολο πάνω απ’ το κεφάλι σου (που δεν φταίνε και αυτοί, τους υποχρεώνουν να πάρουν τα βουνά, αντί να είναι με τις οικογένειες τους και να χαίρονται τη σημαντική αυτή γιορτή της ορθοδοξίας), περιμένοντας να σου κόψει πρόστιμο, γιατί δεν τήρησες ΤΟ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ! Μήπως λοιπόν ήταν καλύτερα να μη γίνουν καθόλου πανηγύρια και να μείνουμε στα τσιμεντένια διαμερίσματά μας και να βράσουμε στον καύσωνα του καλοκαιριού, να αναπολούμε τις παλιές, ωραίες στιγμές και να ελπίζουμε για το μέλλον; Εξάλλου αυτή δεν είναι η βασική επιλογή για να προφυλαχθούμε από την πανδημία και τις μεταλλάξεις; Εγκλεισμός και απομόνωση και αφήστε τις δημόσιες συναθροίσεις.

Γιατί αν μη τι άλλο η πολιτική αυτή των κυβερνώντων μας θυμίζει την ιστορία του γαϊδάρου με το μαστίγιο και το καρότο. Μας δίνουν δηλαδή το ελεύθερο να οργανώσουμε πανηγύρια (που είναι το καρότο), αλλά αν δεν τηρήσουμε τα μέτρα πέφτει μαστίγιο (βλέπε πρόστιμα).