ΠΩΣ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΤΟ ΓΕΦΥΡΙ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΩΤΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ!

Ο δήμος βορείων Τζουμέρκων συμμετέχοντας στον ετήσιο πανευρωπαϊκό διαγωνισμό, προτείνει να στηρίξετε με την ψήφο σας το γεφύρι της Πλάκας, αναδεικνύοντας αυτό το μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς ως ευρωπαϊκό πόλο έλξης. Η ψήφος σας είναι σημαντική, απλά ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα και επειδή θα πρέπει να ψηφίσετε 3 προτάσεις, εμείς σας προτείνουμε το όμορφο εκκλησάκι στη Ρουμανία που βρίσκεται στην 7η θέση καθώς και τη 2η πρόταση από τη Δανία. Εννοείται ότι πρώτο θα βάλετε το ιστορικό γεφύρι της Πλάκας που βρίσκεται στην 5η θέση.

ΓΙΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ

Μεταβείτε στον σύνδεσμο https://vote.europanostra.org/

Προθεσμία ψηφοφορίας: 5 Σεπτεμβρίου 2021.

Οδηγίες για την ψηφοφορία:

- Πρέπει να ψηφίσετε για 3 έργα.

- Η πρώτη σας ψήφος μετρά για 3 πόντους, η δεύτερη ψήφος σας για 2 και η τρίτη ψήφος για 1. Ο νικητής θα καθοριστεί από τον συνολικό αριθμό ψήφων.

- Δεν μπορείτε να ψηφίσετε για την ίδια χώρα περισσότερες από μία φορές.

Πρέπει να επιβεβαιώσετε την ψήφο σας κάνοντας κλικ στο email που θα λάβετε. Ελέγξτε επίσης το φάκελο με τα spam emails

- Λάβετε υπόψη ότι μόλις επιβεβαιώσετε την ψήφο σας, η ψήφος σας δεν μπορεί να αλλάξει.

- Μπορείτε να ψηφίσετε μόνο μία φορά. Η διεύθυνση e-mail σας αναγνωρίζεται ως το προσωπικό σας αναγνωριστικό, επομένως δεν μπορείτε να ψηφίσετε για τρίτο άτομο με την ίδια διεύθυνση email

- Η διεύθυνση του email σας θα παραμείνει ιδιωτική/άγνωστη.

Ο νικητής θα ανακοινωθεί στις 23 Σεπτεμβρίου 2021 στην τελετή των βραβείων European Heritage Awards.

Η Europa Nostra ιδρύθηκε το 1963, στο Παρίσι. Είναι ένας ευρωπαϊκός οργανισμός, με μέλη σε πάνω από 40 χώρες.

Στόχος της είναι η ευαισθητοποίηση και η κινητοποίηση των ευρωπαϊκών μηχανισμών, για την ανάδειξη, την προστασία και την αναγνώριση της σημασίας της ευρωπαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της Ευρώπης. Το 2002, υιοθετήθηκε ο θεσμός των Βραβείων Ευρωπαϊκής Κληρονομιάς (European Heritage Awards/Europa Nostra Awards). Κάθε χρόνο απονέμονται περίπου 30 βραβεία. Τέσσερα από αυτά επιλέγονται ως Grand Prix laureates και ένα τιμάται με το Βραβείο Κοινού - Public Choice Award.

Φέτος, το 2021, βραβεύτηκαν 24 έργα από 18 χώρες. Το έργο της αναστήλωσης του Γεφυριού της Πλάκας βραβεύθηκε στην κατηγορία Διατήρηση Πολιτιστικής Κληρονομιάς (Conservation Projects). Το έργο αυτό αποτελεί μοναδικό έργο αναστήλωσης πέτρινου γεφυριού στην Ελλάδα, είναι δε ένα από τα ελάχιστα στον κόσμο τέτοιων διαστάσεων. Η βράβευσή του αντανακλά την σημασία και την εμβέλεια του έργου, που ξεπερνά τα όρια της Ηπείρου και αναδεικνύει την Ελλάδα στον ευρωπαϊκό χάρτη της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Στο πλαίσιο της ανάδειξης του νικητή για το Βραβείο Κοινού - Public Choice Award, είναι σε εξέλιξη σχετική ψηφοφορία, μεταξύ όλων των πολιτών της Ευρώπης. O Δήμος Βορείων Τζουμέρκων στηρίζει την υποψηφιότητα του Γεφυριού της Πλάκας και καλεί και εσάς να κάνετε το ίδιο με την ψήφο σας! Καλέστε φίλους και γνωστούς σας να το στηρίξουν, για να το αναδείξουμε πρώτο μεταξύ όλων.