Πρωτεας Αρτας

Δεν είναι ίσως από τα πιο δημοφιλή αθλήματα αλλά στην Άρτα έχει βροντερή παρουσία. Οι Αρτινοί αγαπούν το χάντμπολ και τις ομάδες της πόλης τους. Ο μεγάλος εκπρόσωπος του αντρικού χάντμπολ Άρτας, η ομάδα του Πρωτέα, φέτος βάζει πλώρη για Α' Εθνική. Μιλήσαμε με τον προπονητή της ομάδας κ. Αρβανίτη και τον ρωτήσαμε για όλα. Διαβάστε τη συνέντευξη που ακολουθεί...

 

av: Κύριε Αρβανίτη, πότε αναλάβατε τον Πρωτέα Άρτας;

απ: Ανέλαβα την ομάδα φέτος το καλοκαίρι, επίσημα στις 22 Αυγούστου, με τη συμφωνία βέβαια να έχει γίνει αρκετά νωρίτερα.

 

av: Ποιες ομάδες έχετε προπονήσει, πριν να αναλάβετε τον Πρωτέα;

απ: Έχω βρεθεί στη θέση του προπονητή σε 6 ομάδες. Τα συμβόλαιά μου ήταν μακροχρόνια, έμενα αρκετά χρόνια σε κάθε ομάδα. Ξεκίνημα στον Ιωνικό Νέας Φιλαδέλφειας, στη συνέχεια στον Αθλητικό Όμιλο Πολιτείας, στην Εθνική Ομάδα το 2000 έως το 2005 (και κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων), στην Εθνική Ομάδα της Κύπρου (2008-2015) και 11 χρόνια στην ΑΕΚ.

 

av: Έχετε μεγάλη εμπειρία στο χάντμπολ. Ο Πρωτέας παίζει ήδη 2 χρόνια στην Α2 κατηγορία. Πώς το βλέπετε; Υπάρχουν πιθανότητες η ομάδα να ανέβει στην Α1 φέτος;

απ: Ναι, θεωρώ ότι η ομάδα είναι αξιόλογη και ότι έχουμε το υλικό για να πετύχουμε την άνοδο. Βέβαια το βάθος της ομάδας δεν είναι μεγάλο, δεν έχουμε όσους παίκτες θα θέλαμε. Αλλά με δουλειά και επιμονή πιστεύω ότι έχουμε την προοπτική να το πετύχουμε.

 

av: Έχουν γίνει μεταγραφές για να ενισχυθεί η ομάδα;

απ: Φέτος κάναμε 3 καλές μεταγραφές που θα ενισχύσουν ουσιαστικά την ομάδα μας. Ήρθε ο Βασίλης Κεσίδης από την ΧΑΝΘ, ο Ιάκωβος Ιλερής από τον Δία Πολίχνης και ο Γιώργος Γεωργίου από τα Γιάννενα.

 

av: Υπάρχουν παίκτες που απαρτίζουν την ομάδα από την Άρτα;

απ: Όλοι οι παίκτες μας, πλην των νέων μεταγραφών είναι από την Άρτα.

 

av: Δημιουργούνται ακαδημίες στην ομάδα με νέα ταλέντα;

απ: Θεωρούμε πολύ σημαντικό τα νέα παιδιά να έρθουν σε επαφή με το άθλημα και γενικότερα τον αθλητισμό. Πρόσφατα μάλιστα διοργανώθηκε στην πλατεία της πόλης μία“γιορτή”, το 1ο Παιδικό Φεστιβάλ Χάντμπολ, στο οποίο συμμετείχαν πολλά παιδιά. Προσπαθούμε για το καλύτερο και εγώ θα αναλάβω προπονητικά τις ακαδημίες που θα δημιουργηθούν.

 

av: Αφήσατε την Αθήνα και τις μεγαλύτερες ομάδες και ήρθατε στην Άρτα. Πώς το αποφασίσατε αυτό;

απ: Υπήρξε από νωρίς επικοινωνία με τον Λεωνίδα Τσιαντή, τον Πρόεδρο του Πρωτέα και μου έγινε μία πολύ θετική πρόταση συνεργασίας. Η ομάδα του Πρωτέα παρουσίαζε για μένα μεγάλο αθλητικό ενδιαφέρον. Είδα πως υπήρχε πραγματικό όραμα κι έτσι αποφάσισα να συμμετέχω κι εγώ στην αξιόλογη αυτή προσπάθεια.

 

av: Υπάρχει ανταπόκριση από τον Αρτινό φίλαθλο;

απ: Οι Αρτινοί αγαπούν το χάντμπολ. Το γνωρίζουν και το υποστηρίζουν ένθερμα. Άλλωστε υπάρχει και η γυναικεία ομάδα χάντμπολ “Αναγέννηση Άρτας”, με ισχυρή παρουσία στα γήπεδα όλα τα τελευταία χρόνια. Ο κόσμος λοιπόν ακολουθεί και βοηθά την ομάδα.

 

av: Αντιμετωπίζετε προβλήματα γηπέδου; Σε ποιο κλειστό γήπεδο παίζετε; Και πότε η ομάδα θα μετακομίσει στο νέο γήπεδο;

απ: Επί του παρόντος παίζουμε στο Κλειστό Γυμναστήριο Άρτας. Δεν έχουμε κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα, παρόλο βέβαια που υπάρχει στενότητα χώρου (π.χ. όταν προπονούνται και οι ακαδημίες), όπως στα περισσότερα ελληνικά γήπεδα. Γνωρίζω ότι υπάρχει ένα γήπεδα στους Κωστακιούς, το οποίο όμως δεν είναι έτοιμο ακόμη.

 

av: Έχετε να δώσετε κάποιο μήνυμα στους Αρτινούς φιλάθλους του χάντμπολ;

απ: Τους προσκαλώ να έρχονται κάθε δεύτερο Σάββατο στο γήπεδο, για να υποστηρίζουν την ομάδα και προπαντός για να περνάνε καλά. Να συμμετέχουν στην προσπάθειά μας. Φέτος είμαστε πολύ ανταγωνιστικοί και με τη βοήθεια των φιλάθλων μας ευελπιστώ ότι θα πάμε πολύ ψηλά.

Ετικέτες