ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ: ΠΩΣ ΝΑ ΔΙΕΥΡΥΝΕΤΕ ΤΙΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΣΑΣ ΓΝΩΣΕΙΣ

Η παγκόσμια αγορά απαιτεί από τους υπαλλήλους των εταιρειών να γνωρίζουν αρκετές γλώσσες για την καλύτερη προσέγγιση και εξυπηρέτηση των πελατών. Γλώσσες όπως τα ιαπωνικά και τα κινέζικα ανοίγουν πολλές πόρτες επικοινωνίας, ενισχύοντας τις πωλήσεις. Ποιος μπορεί να μάθει μία ξένη γλώσσα και πώς μπορεί να ενισχύσει τις υπάρχουσες γνώσεις του σε αυτές που ξέρει ήδη. Παρακάτω θα δούμε μερικές στρατηγικές εκμάθησης και τις πιο εμπορικές από αυτές.

Το Διαδίκτυο παρέχει έναν θησαυρό από πλατφόρμες και online μαθήματα για την εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας και προγράμματα με δωρεάν μαθήματα υπολογιστών για ενήλικες https://www.smartschool.edu.gr/mathimata-pliroforikis/. Δείτε πώς μπορείτε να αξιοποιήσετε τη δυναμική αυτή.

Υπάρχουν πολλά διαδραστικά μαθήματα και διαδικτυακές πλατφόρμες που προσφέρουν γλωσσικά παιχνίδια, κάνοντας έτσι την μάθηση πιο ελκυστική. Υπάρχουν και άλλες πλατφόρμες που προσφέρουν μαθήματα με φυσικούς ομιλητές σε πραγματικό χρόνο και μπορείτε έτσι να κάνετε καλή πρακτική. Μπορείτε ενναλακτικά να παρακολουθήσετε podcast ή ηχητικά βιβλία για συγκεκριμένες γλώσσες ενώ μετακινείστε ή κάνετε δουλειές. Αυτή η προσέγγιση παθητικής μάθησης βελτιώνει την ακουστική σας και εμπλουτίζει το λεξιλόγιό σας. Πολλά κανάλια προσφέρουν συναρπαστικά μαθήματα γραμματικής και γνώσεις σχετικά με τον πολιτισμό μιας γλώσσας. Ψάξτε για κανάλια εκμάθησης ιαπωνικών, για μαθήματα ιταλικών, κινέζικων κ.α.

Αποκτήστε επίπεδο επάρκειας στο διαδίκτυο και θέστε ρεαλιστικούς στόχους

Το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για τις γλώσσες (CEFR) προσφέρει έναν τυποποιημένο τρόπο πιστοποίησης πάνω σε μια γλώσσα. Ακολουθεί μια ανάλυση των επιπέδων που μπορούν να επιτευχθούν μέσω του διαδικτύου.

A1: Αποκτήστε βασικές δεξιότητες, παρουσιάστε τον εαυτό σας και κάντε απλές ερωτήσεις. Τα περισσότερα διαδικτυακά μαθήματα μπορούν να σας προσφέρουν αυτό το επίπεδο μέσα σε λίγους μήνες με σωστή πρακτική.

Α2: Κατανοήστε και απαντήστε σε απλές ερωτήσεις και συμπληρώστε ασκήσεις πολλαπλής επιλογής που σχετίζονται με καθημερινές καταστάσεις. Αυτό το επίπεδο μπορεί να χρειαστεί 6-12 μήνες για να το περάσετε επιτυχώς.

Β1: Ασχοληθείτε με πιο δύσκολα κείμενα και κατανοήστε τα κύρια σημεία της έκφρασης της γλώσσας, προσπαθώντας να περιγράψετε τις βασικές καθημερινές ανάγκες. Η επίτευξη αυτού του επιπέδου μπορεί να διαρκέσει ένα χρόνο ή περισσότερο, ανάλογα με την πολυπλοκότητα της γλώσσας και τον δικό σας ρυθμό εκμάθησης.

Τόσο τα ιαπωνικά όσο και τα ιταλικά μπορεί να τα μάθει κάποιος online στο διαδίκτυο.

Τα ιαπωνικά: Θεωρείται μια δύσκολη γλώσσα γεμάτη προκλήσεις λόγω του μοναδικού συστήματος γραφής της (Kanji, Hiragana, Katakana). Τα διαδικτυακά μαθήματα εστιάζουν περισσότερο στα συστήματα γραφής, τα οποία είναι και πιο κρίσιμα. Ωστόσο, η απόκτηση βασικών δεξιοτήτων συνομιλίας επιπέδου Α2 είναι εφικτή με περισσότερη εξάσκηση.

Μάθημα Ιταλικών: Έχουν λατινική ρίζα και προφανώς αυτοί που γνωρίζουν ήδη αγγλικά να μπορούν εύκολα να μάθουν την ιταλική. Η επίτευξη ενός ενδιάμεσου επιπέδου Β1 μέσα σε 1-2 χρόνια με την βοήθεια διαδικτυακών μαθημάτων μπορεί να επιτευχθεί σχετικά εύκολα.

Θυμηθείτε ότι για την εκμάθηση μιας γλώσσας, το κλειδί στην επιτυχία είναι η συνέπεια. Θέστε ρεαλιστικούς στόχους, βρείτε μια διαδικτυακή πλατφόρμα εκμάθησης ξένων γλωσσών που λειτουργεί για εσάς και μπορείτε να δείτε την πρόοδο σας. Η εκμάθηση μιας γλώσσας είναι ένα όμορφο ταξίδι, το οποίο σας δίνει την δυνατότητα να γνωρίσετε αρκετούς διαφορετικούς πολιτισμούς και νοοτροπίες. Δεν έχετε να κάνετε τίποτα περισσότερο από το να αποδεχτείτε την πρόκληση.

Ετικέτες ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ