ΑΡΤΑ: ΑΓΡΙΟΣ ΚΑΒΓΑΣ ΙΕΡΕΑ ΓΙΑ ΤΑ... ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΠΑΠΑΔΙΑΣ

Καυγάς μεταξύ ενός 51χρονου ιερέα με δύο πολίτες 57 και 41 ετών ξέσπασε στην κεντρική πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως στην Άρτα, για τα μάτια της παπαδιάς. Ο ιερέας ζήτησε να συναντηθεί με τον 57χρονο που φέρεται να διατηρεί σχέσεις με την παπαδιά, μετάτον χωρισμό της από τον ιερές. Στη συνάντηση των δύο αντρών «παρών» ήταν και ένας 41χρονος, φίλος του νέου συντρόφου της παπαδιάς. Όμως τα αίματα «άναψαν» και άρχισε η συμπλοκή και των τριών, με αποτέλεσμα να καταλήξουν όλοι στο Αστυνομικό Τμήμα.

Για το περιστατικό εκδόθηκε ανακοίνωση από τη Μητρόπολη Άρτας, η οποία εκφράζει τη λύπη και τη δυσαρέσκειά της για το γεγονός, διευκρινίζοντας ότι ο συγκεκριμένος ιερέας δεν ανήκει στο δυναμικό της.

Η ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης Άρτης:

Η Ιερά Μητρόπολις Άρτης πληροφορηθείσα, ότι την Πέμπτη 6 Απριλίου 2023, στην πόλη της Άρτας, δυστυχώς, έλαβε χώρα καυγάς, στον οποίο φέρεται ως εμπλεκόμενος και ένας Ιερέας, ενημερώνει, ότι ο εν λόγω Ιερέας δεν υπηρετεί στην Ιερά Μητρόπολη Άρτης.

Η Ιερά Μητρόπολις Άρτης εκφράζει την οδύνη της, διότι, κατά τα φαινόμενα, μια πολυμελής οικογένεια και μάλιστα Ιερατική έχει τραυματισθεί έως διαλύσεώς της.

Ως προς το ποινικό σκέλος της υποθέσεως, υπάρχει απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη, η οποία ήδη έχει επιληφθεί.

Επίσης, η Ιερά Μητρόπολις Άρτης γνωρίζει, ότι ο Προϊστάμενος Μητροπολίτης του Κληρικού, που φέρεται ως εμπλεκόμενος στον καυγά, ερευνά τις τυχόν εκκλησιαστικές ευθύνες και ενδεχόμενα επιτίμια, που αναλογούν στον εν θέματι Ιερέα.