ΑΡΤΑ: ΧΑΛΑΕΙ ΠΑΛΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ- ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ

Νέο Έκτακτο Δελτίο Καιρού εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, το οποίο προβλέπει νέα επιδείνωση του καιρού μέχρι τις πρωινές ώρες της Κυριακής, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές, καταιγίδες, χιονοπτώσεις στα ορεινά και τους θυελλώδεις ανέμους. Μάλιστα η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Ηπείρου εφιστά αυξημένη προσοχή σε Φορείς, δήμους και τους ίδιους τους πολίτες.

Πιο αναλυτικά για σήμερα στην Άρτα προβλέπονται κατά περιόδους βροχές και καταιγίδες, με πτώση θερμοκρασίας, πυκνές χιονοπτώσεις από το πρωί έως αργά το μεσημέρι. Υπάρχει και η πιθανότητα για χαλάζι, κυρίως στα πεδινά και παράκτια του Αμβρακικού. Μέσα στο απόγευμα για κάποιες ώρες θα υπάρξει ανάπαυλα της κακοκαιρίας. Ωστόσο από αργά τη νύχτα προς το Σάββατο νέες βροχές θα ξεκινήσουν παντού στο νομό.

Το Σάββατο προβλέπεται νέα ισχυρή κακοκαιρία από τις πρώτες πρωινές ώρες, που θα πλήξει ολόκληρη την Ήπειρο. Ισχυρά φαινόμενα θα εκδηλωθούν σε όλες τις περιοχές και κυρίως στις ορεινές και ημιορεινές, όπου γρήγορα αναμένονται μεγάλα ύψη βροχής. Οι χιονοπτώσεις στα ορεινά θα είναι ιδιαίτερα πυκνές, αλλά από τα ξημερώματα έως νωρίς το μεσημέρι, θα περιοριστούν σε μεγάλα υψόμετρα, πάνω από τα 1300 με 1500 μέτρα. Από το απόγευμα οι ισχυρές βροχές θα διατηρηθούν, με την έντασή τους να αυξάνεται αυτή τη φορά και στα παραθαλάσσια τμήματα της περιφέρειας, όπου δεν αποκλείονται και χαλαζοπτώσεις. Τα ξημερώματα της Κυριακής τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.