ΆΡΤΑ: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΟ ΜΑΘΗΤΡΙΑ ΓΙΑ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ ΑΠΟ ΟΔΗΓΟ ΤΩΝ ΚΤΕΛ

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε ένας οδηγός του αστικού KTEΛ Άρτας, μετά από καταγγελία μαθήτριας για φραστική σεξουαλική παρενόχληση

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η 16χρονη μαθήτρια επιβιβάστηκε στο λεωφορείο, αυτό κάποια στιγμή άδειασε και έμεινε μόνη με τον οδηγό. Εκείνος ξεκίνησε να την παρενοχλεί φραστικά και η μαθήτρια του ζήτησε να σταματήσει το λεωφορείο για να κατέβει, με τον οδηγό να μην υπακούει. Στην απειλή της για καταγγελία, σταμάτησε το λεωφορείο και η 16χρονη πήγε κατευθείαν στο αστυνομικό τμήμα.

 Ο οδηγός συνελήφθη, προσήχθη στο αστυνομικό τμήμα και διαπιστώθηκε ότι πριν από 10 ημέρες, είχε καταγγελθεί ξανά από μαθήτρια για φραστική σεξουαλική παρενόχληση.

Το ΚΤΕΛ Άρτας, έβγαλε τον οδηγό από το δρομολόγιο και εξέδωσε της εξής ανακοίνωση:

«Σχετικά με την ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε οδηγό του Αστικού ΚΤΕΛ Άρτας για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας, ενημερώνουμε πως με τη γνωστοποίηση του γεγονότος ο κατηγορούμενος έχει τεθεί σε αργία από την εταιρεία και δεν θα εκτελεί δρομολόγια, τουλάχιστον μέχρι η δικαιοσύνη να αποφανθεί οριστικά επί του ζητήματος.

Η διοίκηση του ΑΣΤΙΚΟΥ ΚΤΕΛ βρίσκεται, φυσικά, στη διάθεση της Δικαιοσύνης, ώστε να παράσχει οποιοδήποτε στοιχείο μπορεί να οδηγήσει σε διαλεύκανση της υπόθεσης. Πάγια πολιτική της εταιρίας είναι η ασφαλής μεταφορά των επιβατών και είναι δεδομένη η αντίθεσή μας σε πράξεις ανάλογες με αυτές που κατηγορείται εν λόγω ο οδηγός. Ως επαγγελματίες και ως γονείς δεν θα ανεχτούμε συμπεριφορές που θίγουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.»