ΑΡΤΑ-Κτηματολογιο: Ξεκινα η προαναρτηση

Τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει η ηλεκτρονική Προανάρτηση στοιχείων κτηματολογίου για τα ακίνητα εντός της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας.

Πιο συγκεκριμένα από 29/03/2021 έως 13/05/2021 θα πραγματοποιηθεί στην ιστοσελίδα www.ktimatologio.gr, η ηλεκτρονική Προανάρτηση της κτηματολογικής βάσης για την Άρτα:

Δήμος Αρταίων (εκτός των Δημοτικών/Τοπικών Κοινοτήτων Αρταίων, Βλαχέρνης, Καμπής, Παντανάσσης, Φιλοθέης)

Δήμος Γεωργίου Καραϊσκάκη

Δήμος Κεντρικών Τζουμέρκων

Δήμος Νικολάου Σκουφά (εκτός της Δημοτικής Κοινότητας Πέτα)

Με χρήση των κωδικών taxisnet θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να αποκτήσουν πρόσβαση στα στοιχεία των δικαιωμάτων που τους αφορούν και των αντίστοιχων ακινήτων και να τα επαληθεύσουν. Εφόσον συμφωνούν με τα στοιχεία αυτά, δεν χρειάζεται να κάνουν άλλη ενέργεια. Εφόσον δεν συμφωνούν με κάποια από τα στοιχεία αυτά, έχουν δικαίωμα να υποβάλουν αίτηση επανεξέτασης στοιχείων μέσα στην ανωτέρω προθεσμία, είτε κατόπιν ραντεβού στο Γραφείο Κτηματογράφησης, είτε αποστέλλοντας την αίτηση επανεξέτασης στοιχείων με email στην ηλεκτρονική δ/νση του Γραφείου Κτηματογράφησης (αναλυτικές πληροφορίες στο τέλος του εντύπου).

Στην περίπτωση ιδιοκτησιών που δεν περιλαμβάνονται στην ηλεκτρονική Προανάρτηση, και τα δικαιώματά τους δεν εντοπίστηκαν ή τα στοιχεία που προσκόμισαν δεν κρίθηκαν επαρκή,  πρέπει να επικοινωνήσουν εντός της προθεσμίας με το Γραφείο Κτηματογράφησης.

Μετά την ολοκλήρωση της Προανάρτησης, θα ακολουθήσει η διαδικασία της Ανάρτησης.

Η συμμετοχή στην Προανάρτηση είναι εξαιρετικά σημαντική, καθώς έτσι εξασφαλίζεται ότι τα δικαιώματα που δηλώθηκαν θα καταγραφούν σωστά στο Κτηματολόγιο και θα αποφευχθεί ταλαιπωρία στο μέλλον. Η επικαιροποίηση των στοιχείων επικοινωνίας γίνεται, μέσω του link https://www.ktimanet.gr/CitizenWebApp/Info_Page_PersonData.aspx

Η επικαιροποίηση είναι απολύτως αναγκαία προκειμένου να ενημερωθούν οι ενδιαφερόμενοι για τυχόν μεταβολέ στην ιδιοκτησία τους κατά τη διαδικασία της κτηματογράφησης.

 

Γραφείο Κτηματογράφησης Π.Ε. Άρτας:

Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 26810-75914 & 26810-77566 και στην ιστοσελίδα www.ktimatologio.gr

Συχνές ερωτήσεις & υποβολή αίτησης επανεξέτασης στοιχείων: gk_artas@sxediasmos-sa.gr

Δ/ση γραφείου κτηματογράφησης Π.Ε. Άρτας: Κρυστάλλη Κώστα 31, Άρτα Τ.Κ. 47131

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 8.00-16.00 και κάθε Τετάρτη 8.00-20.00

από τη σύνταξη