ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΆΡΤΑΣ: ΈΝΤΑΞΗ ΚΕΝΤΡΩΝ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ ΚΑΙ ΑΝΘΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Διαβάστε παρακάτω την επιστολή στους Υπουργούς Οικονομικών και ανάπτυξης:

 

ΠΡΟΣ:

  -Υπουργό Οικονομικών, κ. Χρήστο Σταϊκούρα     

- Υπουργό Ανάπτυξης και    Επενδύσεων, κ. Άδωνι   Γεωργιάδη                                           

 

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Με αφορμή την επιστολή του Συλλόγου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Άρτας καθώς και την επιστολή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ξένων Γλωσσών που έλαβε το Επιμελητήριο Άρτας θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε τα εξής:

Ο κλάδος των Κέντρων Ξένων Γλωσσών, ήταν από τους πρώτους που επλήγησαν από τις επιπτώσεις της πανδημίας, οι οποίες επηρεάζουν τη λειτουργία του ακόμη και σήμερα. Στη δοκιμασία αυτή, ήρθε να προστεθεί το ήδη υπάρχον πρόβλημα με το οποίο έρχεται αντιμέτωπος σε καθημερινή βάση ο κλάδος των Κέντρων Ξένων Γλωσσών, και δεν είναι άλλο από το θέμα των ιδιαίτερων μαθημάτων. Είναι γνωστό πως το θέμα των μαύρων ιδιαίτερων μαθημάτων αποτελεί μάστιγα για τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών, στερώντας σημαντικά έσοδα από τις επιχειρήσεις. Τη ζημιά υφίστανται οι έντιμοι και συνεπείς επαγγελματίες που μοχθούν μια ολόκληρη ζωή για να σταθούν όρθιοι απέναντι σε αυτούς  που με την παράνομη δραστηριότητά τους ασκούν αθέμιτο ανταγωνισμό, ελαχιστοποιώντας τα έσοδά ή ακόμη και καταστρέφοντας τις νόμιμες επιχειρήσεις.

Σε αυτό το πλαίσιο, θεωρούμε ότι είναι απαραίτητη η ένταξη των επιχειρήσεων στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας « Ελλάδα 2.0», όπως συμβαίνει με άλλες εκπαιδευτικές δομές. Ζητούμε να ακολουθηθεί το υπόδειγμα των παιδικών σταθμών καθώς και των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) και οι δικαιούχοι να λαμβάνουν voucher το οποίο θα μπορούν να εξαργυρώνουν στα αδειοδοτημένα Κέντρα Ξένων Γλωσσών σε αντάλλαγμα για τις υπηρεσίες τους. Πιστεύουμε ότι με αυτό τον τρόπο θα ενισχυθεί η φοίτηση των μαθητών στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών, δίνοντας ταυτόχρονα την ευκαιρία για δημιουργία θέσεων εργασίας στον κλάδο.

Παρακαλούμε να συμβάλλετε και εσείς στη λύση αυτού του προβλήματος.

Σας ευχαριστούμε πολύ και αναμένουμε νεότερη ενημέρωση.

           

Με εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας

Ιωάννης Γκολομάζος