Επιτελους το νεο καταφυγιο αδεσποτων της Αρτας να επιτελεσει το εργο του

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση των κ.κ. Μ. Βορίδη, Θ. Λιβάνιου και Θ. Σκυλακάκη, (δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως την 28η Δεκεμβρίου -Φ.Ε.Κ. Β’ 5732) καθορίστηκαν οι Δήμοι και Σύνδεσμοι Δήμων που χρηματοδοτούνται για τη λειτουργία καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς και για την υλοποίηση των ενεργειών διαχείρισής τους, καθώς και το ύψος της χρηματοδότησης για το έτος 2020. Το ύψος της χρηματοδότησης ανέρχεται συνολικά σε 600.000,00 ευρώ.

 Ο δήμος Άρτας έχει ήδη εξασφαλίσει και χρηματοδότηση ύψους 750.000 ευρώ, με την ένταξή του στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», αναμένει χρήματα και από την παραπάνω απόφαση.

Το ερώτημα που μένει να απαντηθεί είναι: Θα δημιουργηθούν καλύτερες συνθήκες για καταφύγιο αδέσποτων της Άρτας;

Το καταφύγιο βρίσκεται στον λόφο Περάνθης και το συνολικό έργο περιλαμβάνει την κατασκευή, τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, την προμήθεια και τον εξοπλισμό των εγκαταστάσεων. Στόχος είναι να διασφαλιστεί η προστασία τους και η δημόσια ασφάλεια, ενώ δημιουργούνται καλύτερες συνθήκες φιλοξενίας για τα ζώα συντροφιάς.

Να υπενθυμίσουμε ότι το καταφύγιο δεν είναι νέα υπόθεση, αφού ήδη ο Δήμος Αρταίων από το 2015 λειτουργεί στις εγκαταστάσεις της ΚΟΜΔΕ καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων, στο οποίο φιλοξενούνται προσωρινά τα αδέσποτα ζώα που περισυλλέγονται από διάφορα σημεία, του Δήμου. Τα ζώα αφού συγκεντρώνονται εκεί, μεταφέρονται στους συμβεβλημένους κτηνιάτρους για να στειρωθούν, εμβολιασθούν και να δεχτούν την περίθαλψη.

Ελπίζουμε ότι με αυτή την εξέλιξη θα βελτιωθούν οι συνθήκες, γιατί στο προηγούμενο καταφύγιο αυτές ήταν άθλιες και να μην βλέπουμε να κυκλοφορούν αδέσποτα στην πόλη της Άρτας. Η δικαιολογία του δήμου τότε ήταν ότι δεν υπάρχουν άλλες θέσεις στο καταφύγιό του. Τώρα όλες οι προοπτικές είναι υπέρ της δημιουργίας των κατάλληλων υποδομών, με τα ...σεβαστά ποσά που θα μπουν στο ταμείο του δήμου, ώστε να λυθεί αποτελεσματικά το θέμα των αδέσποτων ζώων.

Ετικέτες