ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΆΡΤΑΣ «Ο ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ»

Τη Χριστουγεννιάτικη Συναυλία της διοργανώνει η Χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Άρτας «Ο Μακρυγιάννης» στην Αίθουσα «Διώνη» την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου και ώρα 19:45.

Στο α’ μέρος της εκδήλωσης, η σοπράνο Ευσταθία Δήμου και ο τενόρος Χρήστος Ματσούκας θα τραγουδήσουν άριες από το ορατόριο «Μεσσίας» του G.F Händel, συνοδευόμενοι από τον Αλέξη Στόγια στο πιάνο, ενώ η Χορωδία του Π.Σ. Άρτας «Ο Μακρυγιάννης» θα παρουσιάσει έργα θρησκευτικής μουσικής των W.A. Mozart, G. Caccini και A. Ramirez.

Στο β’ μέρος, το νεοσύστατο σύνολο χάλκινων πνευστών “Beltza Brass Quintet” θα παρουσιάσει αγαπημένες χριστουγεννιάτικες μελωδίες από το διεθνές ρεπερτόριο. Το Beltza Brass Quintet αποτελείται από τους: Δημήτρη Μεντεσίδη (τρομπέτα), Χαράλαμπο Κάγκα (κόρνο), Φίλιππο Χασιώτη (τρομπόνι), Μιχάλη Γκριτζέλη (τούμπα), και Ανδρέα Χασιώτη (τρομπέτα) ο οποίος έχει επιμεληθεί και τις ενορχηστρώσεις των κομματιών. Η ενότητα αυτή ολοκληρώνεται με χορωδιακά τραγούδια από τις ταινίες “Ο Χιονάνθρωπος» και «Άρχοντας των Δαχτυλιδιών», καθώς και το spiritual “Elijah Rock”.

Η εκδήλωση θα κλείσει με ελληνικά παραδοσιακά κάλαντα από τη Χορωδία υπό τη συνοδεία συνόλου λαϊκών οργάνων από φοιτητές του Τμήματος Μουσικών Σπουδών.

Τη Χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Άρτας «Ο Μακρυγιάννης» διευθύνει ο Αντώνης Βερβέρης και συνοδεύει η πιανίστα Ανδριάνα Τζουβέκα. Συμμετέχουν επίσης οι μουσικοί: Στέλλα Γιωτοπούλου (φλάουτο), Γιώργος Καρακώστας (ακορντεόν), Ιγνάτιος Κουλουδής (βιολί), Νίκος Ποταμούσης (λύρα), Έλλη Συρουχίδου (κρουστά), Βασίλης Φιλιανός (κιθάρα), Μαρία Χριστοδούλου (σαντούρι).

Η αφίσα της συναυλίας αποτελεί εικαστική δημιουργία της Κατερίνας Ασλανίδου, σε γραφιστική επιμέλεια της Ζωής Μπαρτζώκα, η οποία επιπλέον επιμελήθηκε και παρουσιάζει το πρόγραμμα της εκδήλωσης.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.