ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ: ΟΧΙ ΣΤΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΣΤΟ ΠΟΥΡΝΑΡΙ

Και η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος τάχθηκε στο πλευρό του Δήμου Αρταίων για την προοπτική εγκατάστασης πλωτού φωτοβολταϊκού στη λίμνη Πουρναρίου ισχύος 103 μεγαβάτ στην τελευταία της συνεδρίαση, μετά από εισήγηση του θέματος από τον Δήμαρχο Χρήστο Τσιρογιάννη.

Αρχικά ο κ. Τσιρογιάννης με την ιδιότητα του ως μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, τοποθετήθηκε στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της ΚΕΔΕ, η οποία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2022, παραθέτοντας τα επιχειρήματά του Δήμου και της Κοινωνίας της Άρτας, ώστε με συντονισμένες ενέργειες και επιχειρήματα να αποφευχθεί το ενδεχόμενο εγκατάστασης πλωτού φωτοβολταϊκού στη λίμνη Πουρναρίου μεγέθους 1.144 στρεμμάτων. Η Επιτροπή τάχθηκε ξεκάθαρα υπέρ του Δήμου και της Κοινωνίας της Άρτας και αντίθετη στην δημιουργία του έργου. Ενώ στη συνέχεια στην τακτική συνεδρίαση της ΚΕΔΕ την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2022, ο κ. Τσιρογιάννης ενημέρωσε τα μέλη για τις μέχρι τώρα ενέργειες τόσο του Δήμου όσο και ολόκληρης της Τοπικής Κοινωνίας. Το Διοικητικό Συμβούλιο, τάχθηκε υπέρ της Άρτας και των Αρτινών, με την ξεκάθαρη αντίθεση τους απέναντι στο έργο.

Επιπλέον αξίζει να σημειωθεί, πως ο κ. Τσιρογιάννης ζήτησε να ανατεθεί σε εξειδικευμένους περιβαλλοντολόγους, τεχνικούς και νομικούς τέτοιες ανάλογες περιπτώσεις φαραωνικών έργων ΑΠΕ, που δεν σέβονται τις Τοπικές Κοινωνίες και το περιβάλλον ώστε, με τρανταχτά επιχειρήματα να αποτρέπεται η δημιουργία ανάλογων έργων, μια πρόταση η οποία βρήκε απόλυτα σύμφωνα όλα τα Μέλη του Συμβουλίου της ΚΕΔΕ.

«Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, συντάχτηκε στην απόφαση του Δήμου μας που λέει «Όχι» στην προοπτική εγκατάστασης πλωτού φωτοβολταϊκού στη Λίμνη Πουρναρίου και ευχαριστώ πραγματικά όλα τα μέλη για την στήριξή τους», ανέφερε ο Δήμαρχος Αρταίων και Μέλος ΔΣ ΚΕΔΕ Χρήστος Τσιρογιάννης.