Κέρκυρα: Κραυγή αγωνίας από σύζυγο Έλληνα αγνοούμενου – «Γιατί αφήνετε τους ανθρώπους να καίγονται;»

«Ο σύζυγός μου είναι ζωντανός και δεν καταλαβαίνω γιατί οι αρμόδιοι δεν κινητοποιήθηκαν έγκαιρα να καλέσουν βοήθεια από την Ιταλία;»

«Προσπαθούσαν με 2 μικρά πυροσβεστικά να σβήσουν την φωτιά!»

Στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι!» μίλησε η κ. Βάνα Μπεκιάρη, σύζυγος ενός εκ των τριών αγνοουμένων Ελλήνων, που βρίσκεται στο Euroferry Olympia, το οποίο συνεχίζει να φλέγεται

Και συνεχίζει αγανακτισμένη «Αναπτερώθηκαν οι ελπίδες μου, αλλά μεγάλωσε και η αγανάκτηση για όλους τους αρμόδιους που δεν κινητοποιήθηκαν όσο θα έπρεπε. Έπρεπε να έρθει από την Αλβανία  πυροσβεστικό ; Οι άνθρωποι είναι ζωντανοί, σύμφωνα με τις μαρτυρίες του ανθρώπου που βρέθηκε, και φωνάζουν βοήθεια. Και δεν μπορούν να πάρουν ειδικές στολές για να μπουν», είπε η κ. Μπεκιάρη.

«Έχουμε χάσει την ανθρωπιά μας. Ο σύζυγός μου είναι ζωντανός, είναι επαγγελματίας και περιμένει βοήθεια. Το γνώριζε το πλοίο για αυτό και αρνήθηκε να πάρει καμπίνα. Για αυτόν τον επιχειρηματία υπάρχουν καταγγελία ότι καίει τα πλοία του για να πάρει αποζημιώσεις. Γιατί αφήνετε 12 ανθρώπους να καίγονται;», συνέχισε η ίδια εμφανώς ταραγμένη.

Η ίδια απηύθυνε και έκκληση στην πολιτεία και τον ίδιο τον πρωθυπουργό, ώστε να ενταθούν οι προσπάθειες για την ανεύρεση των αγνοούμενων.