ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΩΝ ΕΛΤΑ ΣΤO ΚΟΜΠΟΤΙ!

Παρακάτω ακολουθεί η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΚΟΥΦΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΕΛΤΑ ΣΤΟ ΚΟΜΠΟΤΙ:

Η απαράδεκτη απόφαση για το κλείσιμο του καταστήματος ΕΛΤΑ Κομποτίου, όπως και πολλές άλλες ανάλογες αποφάσεις για πολλές περιοχές σε όλη τη χώρα, είναι το αποτέλεσμα της υλοποίησης της νομοθετικής ρύθμισης (με ημερομηνία 3/12/2020) που οδηγεί στο κλείσιμο καταστημάτων των ΕΛΤΑ πανελλαδικά, προκειμένου να διευκολυνθούν η ιδιωτικοποίησή τους και η παράδοσή τους σε «στρατηγικό επενδυτή». Όπως μάλιστα ομολόγησε στη συζήτηση στη Βουλή, ο τότε υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, η νομοθετική ρύθμιση της ΝΔ για την ιδιωτικοποίηση των ΕΛΤΑ έρχεται σε συνέχεια της παλαιότερης αντίστοιχης απόφασης της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για υπαγωγή των ΕΛΤΑ στο Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων.

Αποδεικνύεται, για άλλη μια φορά, ότι η στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ιδιωτικοποίηση (δήθεν «απελευθέρωση») κρίσιμων υπηρεσιών όπως είναι οι ταχυδρομικές και τραπεζικές υπηρεσίες, οι τηλεπικοινωνίες κλπ. που διαδοχικά εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ υπηρετεί μόνο τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων. Γι' αυτό είναι κροκοδείλια τα δάκρυα βουλευτών και στελεχών στους δήμους αυτών των κομμάτων για το κλείσιμο καταστημάτων. Οι επιχειρηματικοί όμιλοι ανυπομονούν να αυξήσουν τα κέρδη τους, επεκτείνοντας τη δράση ακόμη και σε κρίσιμες και στρατηγικής σημασίας υπηρεσίες και απαιτούν από τα κόμματα του κεφαλαίου να επιταχύνουν τις αντίστοιχες «μεταρρυθμίσεις». Η επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων με μόνους κερδισμένους τους επιχειρηματικούς ομίλους και χαμένους τους εργαζόμενους και κατοίκους αποτελεί βασικό προαπαιτούμενο για την εφαρμογή της Δανειακής Σύμβασης του Ταμείου Ανάκαμψης, αποκαλύπτοντας ποιων τα συμφέροντα υπηρετούν τα κόμματα που τη στήριξαν στη Βουλή.

«Τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ, σύμφωνα με το ισχύον νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο, είναι Φορέας Παροχής Καθολικών Ταχυδρομικών Υπηρεσιών σε όλη τη Χώρα και λειτουργούν ως Ανώνυμη Εταιρεία, σε ανταγωνιστικό περιβάλλον» διατείνονται οι διορισμένοι από την κυβέρνηση διοικούντες αυτήν την Ανώνυμη Εταιρεία. Αυτό είναι το πρόβλημα, ότι τα Ταχυδρομεία δε λειτουργούν με κριτήριο να καλύψουν τις ανάγκες του κόσμου, σε περιοχές μάλιστα όπως του Κομποτίου, με πολλά απομακρυσμένα χωριά. Απαιτούμε να μην κλείσει το κατάστημα ΕΛΤΑ Κομποτίου, αλλά να αναβαθμιστεί για να καλύπτει τις ανάγκες των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής. Ταυτόχρονα, δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε τον αγώνα ενάντια στην πολιτική που θυσιάζει τα δικαιώματα και τις ανάγκες μας και ιδιωτικοποιεί κρίσιμες υποδομές για να αυξηθεί η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων σε βάρος μας. Διεκδικούμε και αγωνιζόμαστε για αυτά που έχει ανάγκη σήμερα ο λαός, όπως σύγχρονες ταχυδρομικές υπηρεσίες, καθολικές και προσβάσιμες ακόμα και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές, με επαρκές μόνιμο προσωπικό που να διασφαλίζουν την παροχή φτηνών και ποιοτικών ταχυδρομικών υπηρεσιών.

Ετικέτες ΕΛΤΑ Άρτα Κομπότι