Ο TONELLI ''ΓΟΗΤΕΥΣΕ'' ΤΗΝ ΑΡΤΑ

Εκδήλωση που οργάνωσαν ο μουσικοφιλολογικός σύλλογος «Ο ΣΚΟΥΦΑΣ» και ο επιστημονικός σύλλογος «ΑΣΤΡΟΛΑΒΟΣ».

Ο διάσημος καθηγητής του Πανεπιστημίου της Πίζα και ερευνητής του CERN μίλησε για το σύμπαν. Την αρχή και το ενδεχόμενο τέλος του. Παρουσίασε με απλό και κατανοητό τρόπο πως έφτασαν οι επιστήμονες στην τεκμηρίωση της αρχής των πάντων, περιγράφοντας με γλαφυρότητα  τη στιγμή της δημιουργίας. Αναφέρθηκε στο κενό και ανατρέποντας τη λογική εξήγηση είπε ότι είναι το βασικό υλικό του σύμπαντος. Μάλιστα, όρισε το κενό τονίζοντας ότι δεν είναι το μηδέν αλλά το άθροισμα θετικών και αρνητικών τιμών ενέργειας.

Και με απλό και κατανοητό τρόπο για τους αμύητους, περιέγραψε τη στιγμή της δημιουργίας του κόσμου, σαν τις φυσαλίδες που αναδύονται από το ζεστό νερό.

Ο TONELLI, πολυβραβευμένος επιστήμονας, Καθηγητής Πανεπιστημίου της Πίζας στην Ιταλία και Φυσικός του Cern στην Γενεύη,  θεωρείται ένας από τους πατέρες του αποκαλούμενου “σωματιδίου του Θεού” ή αλλιώς  “μποζόνιο του Χιγκς”. 

O Tonelli -μεταξύ πολλών άλλων- έχει συμβάλλει στην διερεύνηση της δημιουργίας του κόσμου. Έχει λάβει το διεθνές βραβείο Fundamental Physics Prize (2013) και το Βραβείο Enrico Fermi της Ιταλικής Εταιρείας Φυσικής (2013).

Ετικέτες ΤΟΝΕΛΛΙ Άρτα