ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΜΕ ΤΗ ΔΔΕ ΆΡΤΑΣ

 Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Ερευνητικού Έργου HORIZON 2020 «Συμπράξεις για την Εκπαίδευση στις Φυσικές Επιστήμες» “Partnerships for Science Education – PAFSE” συναντήθηκαν τη Δευτέρα 31/10/2022 στο χώρο της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας, ο Επιστημονικά Υπεύθυνος του Έργου για το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων καθηγητής κύριος Αναστάσιος Μικρόπουλος, συνοδευόμενος από μέλη της Ερευνητικής Ομάδας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με στελέχη της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας, Διευθυντές και εκπαιδευτικούς ειδικότητας Βιολογίας και Χημείας του 2ου, 3ου και 5ου Γυμνασίου Άρτας.

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας με Διευθύντρια την κυρία Παρασκευή Χαμπηλομάτη, αποτελεί μέλος της σύμπραξης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στο έργο PAFSE.

Τα 2ο, 3ο και 5ο Γυμνάσια Άρτας είναι οι τρεις σχολικές μονάδες του Ν. Άρτας, που εντάσσονται σ’ ένα σύνολο πιλοτικών Γυμνασίων της Ελλάδας, που θα υλοποιήσουν τα προτεινόμενα εκπαιδευτικά σενάρια, τα οποία θα αξιοποιηθούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο σε επόμενη φάση. Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικές διαθεματικές εκδηλώσεις, με επίκεντρο το θέμα επιλογής τους και στόχο τη διάχυση των αποτελεσμάτων και των εμπειριών που θα προκύψουν, στην ευρύτερη εκπαιδευτική κοινότητα και στο κοινωνικό σύνολο.

Η συνάντηση καταγράφηκε και δημοσιοποιήθηκε από το τηλεοπτικό κανάλι ART TV.

 

Από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Άρτας

Ταγματάρχη Παπακώστα 6

47132 – Άρτα

Τηλ: 2681028566

Email: mail@dide.art.sch.gr

Ιστοσελίδα: http://dide.art.sch.gr