ΙΩΑΝΝΙΝΑ: Η ΒΑΣΗ ΕΝΑΕΡΙΑΣ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΘΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΕΚΕΙ;

Σήμερα θα εισαχθεί στην Ολομέλεια της Βουλής το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας για τον «Εθνικό Μηχανισμό Εναέριας Έρευνας και Διάσωσης: Θεοφάνης Ερμής Θεοχαρόπουλος», αλλά με κάποιες τροποποιήσεις ως προς τις περιοχές που θα εγκατασταθούν οι Βάσεις Ετοιμότητας και Επιφυλακής.

Κατά τη διάρκεια της ακρόασης φορέων, επισημάνθηκε ότι η μια Βάση Ετοιμότητας πρέπει να εγκατασταθεί στα Γιάννενα αντί στο Άκτιο

«Στα Γιάννενα έχουμε δυσκολία, όσον αφορά την εξυπηρέτηση σε καύσιμα. Θα κοιτάξουμε να το λύσουμε και γιατί επιχειρησιακά καλύπτουν μεγαλύτερη περιοχή. Επίσης, αντί για τη Λάρισα που την είχαμε προσδιορίσει ως Βάση Ετοιμότητας, λόγω της εγγύτητας στον Όλυμπο, όπου έχουμε αρκετά περιστατικά, θα απομακρυνθούμε κατά 30 χιλιόμετρα και θα πάμε στην Αγχίαλο, εφόσον θεωρείται ότι επιχειρησιακά θα μπορεί να καλύψει τις ανάγκες, γιατί έχουμε και τη Θεσσαλονίκη βορειότερα», ανέφερε ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελος Τουρνάς, μιλώντας στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.

Όπως τόνισε ο κ. Τουρνάς, οι περιοχές στις οποίες θα εγκατασταθούν οι πρώτες Βάσεις Ετοιμότητας και Επιφυλακής, επιλέχθηκαν με κριτήρια την επισκεψιμότητα στους ορεινούς όγκους, τον αριθμό των ατυχημάτων που δηλώνονται στην Πυροσβεστική, τις επιχειρήσεις όπου καλείται το Πυροσβεστικό Σώμα να επέμβει αλλά και το πού βρίσκονται τα υφιστάμενα αεροδρόμια.