ΗΠΕΙΡΟΣ: ΥΠΕΡΧΕΙΛΙΣΑΝ ΠΟΤΑΜΟΙ- ΚΙΝΔΥΝΕΥΣΕ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΚΟΠΡΑΙΝΑ ΆΡΤΑΣ

Αγώνας δρόμου από τα συνεργεία της περιφέρειας Ηπείρου για τον καθαρισμό των ποταμών από κορμούς και φερτά υλικά και για την αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσε η κακοκαιρία Γαία.

Μάλιστα, ηλικιωμένη από την Κόπραινα Άρτας κινδύνευσε όταν τα νερά εισέβαλαν στο σπίτι της την ώρα που κοιμόταν. Με όση δύναμη διέθετε, κατάφερε να ασφαλίσει – με ένα τραπέζι – την είσοδο του καφενείου που διατηρεί δίπλα, για να το σώσει από τη μανία του νερού.

Οι κάτοικοι πέρασαν δύσκολες ώρες, καθώς τα ορμητικά νερά περνούσαν πάνω από τη γέφυρα, αποκόπτοντας το χωριό από κάθε πρόσβαση βοήθειας για αρκετές ώρες.

Η έντονη βροχόπτωση που έπεφτε για πολλές ώρες προκάλεσε υπερχείλιση των ποταμών δοκιμάζοντας τους κατοίκους στον κάμπο του Κομποτίου.

Στο Κομπότι όπου η γέφυρα κατέρρευσε για δεύτερη φορά, μετά το 2015, θα τοποθετηθεί προσωρινά μια προκατασκευασμένη τύπου μπέιλι, μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την κατασκευή νέας.

Οι αγρότες της περιοχής ζητούν άμεσα λύση γιατί μέχρι να αποκατασταθεί η διέλευση, θα αναγκάζονται να κάνουν μεγάλες παρακάμψεις για να προσεγγίσουν τις καλλιέργειές τους.

Στη Θεσπρωτία υπερχείλισε ο ποταμός Καλαμάς με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν περίπου 20 χιλιάδες στρέμματα με δεντροκαλλιέργειες .

Στο Ράγιο Θεσπρωτίας, μηχανήματα της περιφέρειας και του δήμου προσπαθούν να απομακρύνουν εκατοντάδες δέντρα στο ύψος του φράγματος του Καλαμά, ώστε να αποτραπεί νέα υπερχείλιση. Το πρόβλημα επιδεινώνει η νόσος των πλατάνων που πέφτουν και περιορίζουν την κοίτη του ποταμού.

 

 

Πηγή: https://www.ertnews.gr