Η ΣΕΞΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ Σ.ΖΑΧΑΡΑΚΗ ΚΑΙ Η ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

 

Μία  χυδαία επίθεση δέχθηκε η Σοφία Ζαχαράκη στα social media από τον Θάνο Τζήμερο. Ο γνωστός πολιτικός, αμέσως μετά την ανακοίνωση της τοποθέτησης της βουλευτή της ΝΔ στη θέση της Υπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, σχολίασε την κίνηση αυτή και έγραψε «ευτυχώς που ιδρύθηκε υπουργείο Οικογένειας με επικεφαλής άγαμη και άτεκνη για να αρχίσουμε να γεννάμε. Η δεύτερη τετραετία επαναλαμβάνεται ως φάρσα»

Η Σοφία Ζαχαράκη απάντησε:

«Εγώ θα κριθώ από την εργατικότητα και την αποτελεσματικότητά μου και νομίζω από τη δυνατότητά μου να διοικήσω, εάν μέχρι τώρα έχω δείξει κάτι. Όλα τα άλλα είναι προσωπικές μου επιλογές και δεν αφορούν κανέναν. Σίγουρα πάντως η αγάπη για τα παιδιά, για τον άνθρωπο χωρίς κανέναν περιορισμό δεν μπαίνει σε καλούπια και σίγουρα δεν κρίνεται από προσωπικές επιλογές».

Τέλος να σημειωθεί ότι τείχος προστασίας μπροστά στη σεξιστική επίθεση που δέχτηκε με το «καλημέρα» η νέα υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη όρθωσε σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος, αλλά και δεκάδες χρήστες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ποια είναι η Σοφία Ζαχαράκη

Η Σοφία Ζαχαράκη είναι απόφοιτη του τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών με μεταπτυχιακές σπουδές και μιλάει Αγγλικά, Ισπανικά και Γαλλικά.

Έχει εργαστεί ως εκπαιδευτικός σε ιδιωτικά και δημόσια σχολεία καθώς επίσης για το υπουργείο Παιδείας στο τμήμα Ευρωπαϊκής Ένωσης και στη Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς.

Τον Μάρτιο του 2019 ορίστηκε εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, τον Ιούλιο του 2019 ορίστηκε υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων και τον Ιανουάριο του 2021 ανέλαβε τα καθήκοντα της υφυπουργού Τουρισμού.