ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΜΜΕ: «ΠΑΜΕ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;»

Ανθελληνικό έχει γίνει το κλίμα στην Τουρκία, καθώς μετά την απειλή του Ταγίπ Ερντογάν «θα έρθουμε ξαφνικά βράδυ», υπουργοί και συνεργάτες του, συνεχίζουν τις προκλήσεις ενώ η αντιπολίτευση προσπαθεί να τον ανταγωνιστεί σε ακρότητα.

Παράλληλα, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη Μανώλης Κωστίδης, οι Τούρκοι δημοσιογράφοι και τα τουρκικά ΜΜΕ διερωτώνται εάν η χώρα τους ετοιμάζεται να εισβάλει στα ελληνικά νησιά.

Τούρκος δημοσιογράφος του CNN Turk ρώτησε ανοιχτά τον αντιπρόεδρο της Τουρκίας, Φουάτ Οκτάι, εάν επίκειται τουρκική επιχείρηση στην Ελλάδα. Ο Οκτάι δεν απάντησε κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να γίνει εισβολή, αντίθετα περιορίστηκε να δηλώσει ότι Ερντογάν, έστειλε ένα μήνυμα και πλέον ο καθένας πρέπει να προσέξει τα βήματά του πριν κάνει οτιδήποτε.

Αναλυτικά ο διάλογος δημοσιογράφου – Οκτάι:

Δημοσιογράφος CNN Turk: Ο πρόεδρος σήμερα έστειλε σημαντικά μηνύματα προς την Ελλάδα. Είπε ‘’μπορούμε να έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ’’. Θέλουμε το σχόλιο σας, πρόκειται η Τουρκία να κάνει κάποια επιχείρηση;

Φουάτ Οκτάι: Ο πρόεδρος μας έστειλε μήνυμα στην Ελλάδα και στον κόσμο. Αν θα μπείτε σε κάποιο παιχνίδι εναντίον της Τουρκίας θα πρέπει να το σκεφτείτε δυο φορές. Ο καθένας να προσέξει πια βήματα του πριν κάνει οτιδήποτε.

Η τουρκική αντιπολίτευση από την πλευρά της επιχειρεί να διαγωνιστεί σε προκλητικότητα με τον Ερντογάν και τα στελέχη του, καθώς η Τουρκία εισέρχεται και σε εκλογικό έτος.

Ο αντιπρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Μπουλέντ Τέζτζαν απευθύνθηκε στον Ερντογάν και τον κάλεσε να αφήσει τα τραγούδια και τα «μπορούμε να έρθουμε ξαφνικά» και τον κατηγόρησε ότι δεν μίλησε όταν η Ελλάδα … εισέβαλε στα νησιά.

«Όταν εισέβαλαν στα νησιά μπροστά στα μάτια σου εδώ και 20 χρόνια. Γιατί δεν μιλούσες; Γιατί δεν μας άκουγες... Τώρα το μέλημα σου είναι η πατρίδα ή οι εκλογές;», είπε ο Τεζτζάν.

Αξίζει να σημειωθεί το στο σημερινό της πρωτοσέλιδο η αντιπολιτευόμενη στον Ερντογάν εφημερίδα Sozcu γράφει: «Σας τα λέγαμε για τα νησιά πως μας τα πήραν οι Έλληνες… Τώρα ξυπνήσατε;»

Το ενδεχόμενο πολέμου Ελλάδας - Τουρκίας απασχολεί πάντως σοβαρά την τουρκική τηλεόραση. Χαρακτηριστικός ο διάλογος της παρουσιάστριας του Haber Turk με Τούρκο δημοσιογράφο και αναλυτή Γκουργκάν Ζενγκίν.

Η παρουσιάστρια διερωτήθηκε εάν μπορεί η ένταση να φτάσει σε επίπεδο πολέμου και η Τουρκία να εισβάλει στην Ελλάδα, με τον Ζενγκίν να της απαντά ψύχραιμα, θυμίζοντας ότι Άγκυρα και Αθήνα είναι και οι δύο χώρες - μέλη του ΝΑΤΟ.

 

Πηγή: skai.gr