ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΡΤΑΣ ΠΡΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΗΠΕΙΡΟΥ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Ν.ΑΡΤΑΣ

Διαβάστε την παρακάτω: 

 

Αξιότιμε κύριε Περιφερειάρχη

  Ο πρωτογενής τομέας είναι η βαριά βιομηχανία της Ηπειρώτικης  οικονομίας , είναι η ατμομηχανή που μπορεί και πρέπει να οδηγήσει τις τοπικές μας κοινωνίες στην ανάπτυξη και στην ανάδειξη. Όπως γνωρίζετε πολύ καλά, η Άρτα τα τελευταία χρόνια πρωταγωνιστεί , όχι μόνο εγχωρίως αλλά και παγκοσμίως , στην παραγωγή και εξαγωγή ακτινιδίου, και όχι αδικαιολόγητα αφού το αρτινό ακτινίδιο έχει τέτοια  χαρακτηριστικά που του εξασφαλίζουν ποιότητα και φήμη.

 Επειδή όμως ο ανταγωνισμός εντός κι εκτός Ελλάδας αυξάνεται ραγδαία, θεωρούμε ότι είναι επιτακτική ανάγκη να προχωρήσουμε άμεσα ως περιοχή στην κατάρτιση φακέλου προκειμένου το αρτινό ακτινίδιο να λάβει Πιστοποίηση Γεωγραφικής Ένδειξης.

Η παραγωγή πιστοποιημένων και κατοχυρωμένων προϊόντων θα αυξήσει την προστιθέμενη αξία και κατ’ επέκταση το εισόδημα των παραγωγών, αλλά θα δώσει και στον καταναλωτή τη δυνατότητα αγοράς προϊόντων υψηλής ποιότητας. Επιπλέον, ένα προϊόν με ισχυρή ταυτότητα μπαίνει πολύ πιο δυνατά στο εξαγωγικό παιχνίδι, ανοίγοντας αγορές χωρών που ήδη εκφράζουν έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον για το ακτινίδιό μας , έχουν όμως και υψηλά στάνταρ και απαιτήσεις. Σας πληροφορούμε μάλιστα ότι η διαδικασία αυτή έχει ήδη ξεκινήσει δυναμικά σε άλλες περιοχές της χώρας , που είναι ανταγωνιστικές προς την Άρτα , άρα αυτό σημαίνει ότι επιβάλλεται άμεσα η έναρξη των ενεργειών μας.

Γι’ αυτό σας καλούμε να συνδράμετε με όλες σας τις δυνάμεις και με κάθε μέσο που διαθέτετε την προσπάθεια που ξεκινάμε, ώστε να ξεκινήσει η επίπονη διαδικασία κατάρτισης και υποβολής φακέλου. Ευελπιστούμε ότι με την αμέριστη συμπαράστασή σας το εγχείρημά μας εν τέλει θα ευοδωθεί προς όφελος της Άρτας και όλης της Ηπείρου.

Με εκτίμηση

Ιωάννης Γκολομάζος

Πρόεδρος Επιμελητηρίου Άρτας