Ποιοι ειναι οι πυροσβεστες που εσωσαν τον Αρτινο απο τσιμπημα μελισσας και ανακοπη;

Ένας 75χρονος σώθηκε χάρη στην βοήθεια 3 πυροσβεστών στο Αθαμάνιο Άρτας μετά από τσίμπημα μέλισσας. Πιο συγκεκριμένα τρεις πυροσβέστες του Κλιμακίου Αθαμανίου, ο Κώστας Κοτσιάνης, ο Βασίλης Φώτης και ο Λεωνίδας Μαγκλάρας, την Κυριακή 4 Απριλίου, έσωσαν τον 75χρονο κ. Σωτήρη, όταν τους ζήτησε βοήθεια και τον μετέφεραν αμέσως στο Κέντρο Υγείας της περιοχής, όπου φθάνοντας υπέστη ανακοπή, με τους γιατρούς να τον επαναφέρουν στη ζωή.

Ο 75χρονος πήγε στο γραφείο αργά το μεσημέρι και τους ζήτησε να του κάνουν την ένεση που κρατούσε στο χέρι του μετά από τσίμπημα μέλισσας.

Ο Κώστας Κοστιάνης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, περιγράφει το συμβάν: «Του κάναμε την ένεση, μας ευχαρίστησε και μας είπε πως θα πάει στο Κέντρο Υγείας στο Βουλγαρέλι, 6 χιλιόμετρα πιο κάτω από το Αθαμάνιο. Τόσο εγώ όσο και οι δύο άλλοι συνάδελφοι αντιληφθήκαμε πως ο κ. Σωτήρης δεν είναι καλά, γιατί δυσκολευόταν να περπατήσει, έμοιαζε ζαλισμένος. Χωρίς δεύτερη σκέψη τον βάλαμε στο αυτοκίνητο. Ο άνθρωπος έπαθε αλλεργικό σοκ. Κάθε λεπτό πολύτιμο για τη ζωή. Ενημερώσαμε πηγαίνοντας το Κέντρο Υγείας για την κρισιμότητα του περιστατικού».

Ο ίδιος ο παθών δήλωσε: «Γλίτωσα από θαύμα. Με έσωσαν τα παιδιά, έχασα τις αισθήσεις μου μέσα στο αυτοκίνητο της Πυροσβεστικής. Οι γιατροί, οι νοσοκόμοι, έπεσαν πάνω μου στο Κέντρο Υγείας». Ο συνταξιούχος εκπαιδευτικός μάλιστα και στο παρελθόν, το 2002, είχε βρεθεί σε παρόμοια θέση και πάλι τον έσωσαν πυροσβέστες.