ΑΡΤΑ: ΝΕΚΡΟΨΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΔΙΚΟΧΑΜΕΝΟ ΒΡΕΦΟΣ

Στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο των Ιωαννίνων θα γίνει η νεκροψία-νεκροτομή του αδικοχαμένου βρέφους για να δοθούν απαντήσεις για το ποια ήταν η αιτία θανάτου του μωρού που το ξέχασε ο πατέρας του στο αυτοκίνητο.

Ο θάνατος του 5,5 μηνών βρέφους που έχει συγκλονίσει ολόκληρη τη χώρα, εξελίχθηκε όταν 35χρονος πήρε το 5,5 μηνών μωρό το πρωί της Τρίτης και το έβαλε στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου για να το μεταφέρει στον βρεφονηπιακό σταθμό και μετά να μεταβεί στη δουλειά του, σε δημόσια υπηρεσία στην Άρτα.

Ο άνδρας αφού πάρκαρε το αυτοκίνητό του, το κλείδωσε στη συνέχεια πήρε το υπηρεσιακό του όχημα για τη δουλειά του χωρίς να αντιληφθεί ότι είχε ξεχάσει στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου το μωρό.

Το μεσημέρι όταν η μητέρα του παιδιού πήγε στον βρεφονηπιακό σταθμό για να το παραλάβει την ενημερώσανε ότι το παιδί δεν το φέρανε στον σταθμό. Σε κατάσταση πανικού κάλεσε τον σύζυγό της και εκείνος της απάντησε: «Κλείσε γρήγορα, ξέχασα το μωρό στο αυτοκίνητο!».

Ο πατέρας του βρέφους έσπευσε στο αυτοκίνητο αλλά ήταν πλέον αργά. Το μόλις 5,5 μηνών βρέφος ήταν χωρίς τις αισθήσεις του. .

Μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Οι Αρχές συνέλαβαν τον πατέρα για ανθρωποκτονία από αμέλεια, ο οποίος παραμένει στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας φρουρούμενος,  ενώ η 27χρονη μητέρα του άτυχου βρέφους βρίσκεται σε καταστολή.

Πληροφορίες μη εξακριβωμένες αναφέρουν ότι , ο πατέρας επιχείρησε να αυτοκτονήσει με ένα καλώδιο .