ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗ EUROVISION. ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΗΠΕΙΡΩΤΙΣΣΑ ΑΜΑΝΤΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

Η Αμάντα Γεωργιάδη (ή Amanda Tenfjord όπως είναι το καλλιτεχνικό της) θα είναι η εκπρόσωπος της Ελλάδας στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2022.

Το τραγούδι περιγράφει μια αληθινή ιστορία αγάπης που έζησε, έγραψε και ερμηνεύει η Αμάντα Γεωργιάδη με φόντο την ακριτική Σύμη.

Το video clip του τραγουδιού «Die together», βγήκε πρώτη φορά στον αέρα την Πέμπτη 10 Μαρτίου, αποκλειστικά από το Στούντιο 4 της ΕΡΤ1 και είναι πλέον διαθέσιμο για το κοινό.

Η Αμάντα Γεωργιάδη έζησε τα πρώτα χρόνια της ζωής της στα Ιωάννινα, τα οποία και επισκέπτεται κάθε καλοκαίρι. Σε ηλικία 3 ετών, η οικογένειά της μετανάστευσε στην πόλη Tenfjord της Νορβηγίας, που της «έδωσε» και το καλλιτεχνικό της επίθετο. Εκεί και σε ηλικία 5 ετών, η Αμάντα ξεκίνησε μαθήματα πιάνου και ασχολήθηκε ερασιτεχνικά με τη μουσική, γράφοντας στην εφηβεία τα πρώτα της τραγούδια. Στα 18 της μπήκε στην ιατρική σχολή, χωρίς να εγκαταλείπει και την αγάπη της για τη μουσική παίρνοντας μέρος σε πολλά φεστιβάλ της χώρας της. Η Amanda έχει, κατά καιρούς, εμφανιστεί στα μεγαλύτερα τηλεοπτικά σόου της Νορβηγίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι παράλληλα με την καλλιτεχνική της πορεία, η Αμάντα συνεχίζει τις σπουδές της στην Ιατρική, κάνοντας αυτό το διάστημα την πρακτική της σε εξειδικευμένο νοσοκομείο της Νορβηγίας για ασθενείς με COVID-19.

Δείτε το video clip του «Die together».